Yulia Muravyeva exposeert van 3 augustus tot en met 6 september in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten.
In de expositie ‘Zonnegroet’ toont de van oorsprong Russische kunstenares haar sprookjesachtige bloemenvelden.Russischebloemen

Fascinatie
Yulia’s ouders zagen al vrij snel dat zij een talent had voor tekenen en schilderen. Vanaf haar prille jeugd werd zij gefascineerd door het mengen van kleuren. Yulia studeerde af als tekenleraar klassieke kunst aan de universiteit. In 2000 begon zij met het restaureren en schilderen van iconen. Later ging zij ook muurschilderingen en schilderijen maken. In sommige kunstwerken zijn nog flarden van deze klassieke inslag terug te vinden.

Vrolijk kleureneffect
Vandaag de dag schildert Yulia Muravyeva vooral bloemenvelden. De schilderijen zijn dik opgezet met acrylverf en geven een vrolijk kleureneffect. De werken zijn opgespannen op een extra dik spanraam waardoor de schilderijen nog meer body krijgen. Niet voor niets maakt de kunstenares niet alleen in Nederland maar ook in Stockholm, Brussel, Milaan, Kopenhagen en Manchester furore met haar werk. Neem nu dus de gelegenheid te baat om Yulia’s werk te komen bekijken in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 3 augustus tot en met 6 september 2015.
Kosten:   Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
                De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

 

Een bezoek aan de expositie combineren met een zomerse vaartocht op de Nieuwkoopse Plassen? Dat kan! Reserveer vooraf een plaats aan boord via: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It