Zomer bij Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Deze zomer hoef je je geen dag te vervelen! Schijnt de zon of valt de regen? In de Nieuwkoopse Plassen is van alles te beleven.Vierdezomer

12 augustus: Watersafari van OERRR
Grijp je kans! Voor de laatste keer deze maand kun je samen met onze boswachters het water op. Leer alles over het ontstaan van de plassen en ga op zoek naar de dieren die in en rondom dit natuurgebied leven. Neem je zwembroek mee en maak een verkoelende duik in het water.

15 augustus: Boottocht en fotoworkshop
Ben je tussen de 8 en 15 jaar oud? Breng jij je tijd graag buiten door en wil je (beter) leren fotograferen? Dan is deze gecombineerde fotoworkshop en vaartocht natuurfotografie op de Nieuwkoopse Plassen echt iets voor jou! De workshop wordt gegeven door Quiniver Tuinder (15 jaar), de schrijver van het boek Natuurfotografie voor kinderen.

21 augustus: Insectenhotel bouwen
In 2 uur een hotel bouwen? Dat kan op vrijdag 21 augustus! Niet om zelf in te slapen, maar om insecten een beschut plekje te geven. Het hotel biedt plaats aan vele insecten, zoals hommels, lieveheersbeestjes en pissebedden.

22 augustus: Waterprofessor van OERRR
Trek je witte onderzoeksjas aan. Dit is je kans om de zelf gevangen waterplanten en -diertjes vanonder een microscoop te bekijken. De planten zien er zo prachtig uit en de beestjes lijken wel monsters!

23 augustus Kleutermiddag over vlinders
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten een middag, speciaal voor kleuters. Tijdens deze middagen staat altijd een dier centraal waar de kinderen zich in gaan verdiepen. Op vrijdag 16 augustus en donderdag 22 augustus staat de vlinder in het middelpunt. Aan de hand van spelletjes, verhalen en knutselen leer je alles over deze fladderende wezens.

Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum en op de Nieuwkoopse Plassen.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:         Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:         De hele zomer, precieze tijden op de website
Waar:              Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop

Aanmelden, kosten en meer informatie over bovenstaande activiteiten: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It