dutchhikesZaterdag 15 augustus hopen er weer twee schitterende wedstrijden plaats te vinden in Zegveld. Polsstokclub Zegveld nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De vereniging, maar ook alle springers kijken uit naar uw komst.

Zaterdagmiddag strijdt de Hollandse top om het BoerBert-bokaal, deze begint om 14:30.
Bij de dames is Dymphie van Rooijen uit Harmelen favoriet, maar Wendy Helmes zal alles geven om Dymphie van de troon te stoten om er met het bokaal vandoor te gaan. Ook Zegvelder Mariëlle Kastelein is erop gebrand om de 1e prijs binnen te slepen in haar damescategorie.

Bij de jongens is Zegvelds talent Gerwin Kastelein één van de kanshebbers. Maar in de jongenscategorie is de concurrentie groot. Weet Gerwin de 1e plaats te bemachtigen en daarmee het bokaal te pakken of grijpt hij ernaast?

Ook in de juniorencategorie is er een Zegvelder in de strijd gemengd: Paul van Meijeren. Maar hij weet dat hij zijn concurrenten niet moet onderschatten. Erwin Timmerarends, de grote favoriet, in Friese volksmond: ‘de veelvraat’, Erwin pakt wat hij pakken kan. Erwin sprong onlangs een nieuw Nederlands record (20,65 meter), maar gaf daarbij aan dat hij in Zegveld verder kan springen. Weet Paul deze ‘veelvraat’ te verslaan of zal Paul tevreden moeten zijn met een plaats naast Erwin?

Bij de senioren is de kersverse Hollandse kampioen de favoriet: Jaco de Groot, lid van polsstokclub Zegveld. Jaco is medefirmant van Boer Bert en zal dus alles op alles zetten om zijn bokaal in eigen handen te houden. Maar Rian Baas, die zaterdag naast de Hollandse titel greep is uit op revanche en wil dit bokaal voor Jaco zijn neus weggrijpen. Beide zijn ze in staat om de 20 meter te passeren, het belooft een spannende strijd te worden.

Zaterdagavond om 18:30 hoopt de 2e klasse te gaan strijden voor een podiumplaats. Favoriet bij de jongens is Zegvelder Wijnan van Ingen, maar de concurrentie is sterk en zal er alles aan doen om Wijnan voorbij te springen. Bijvoorbeeld de Zegveldse neefjes Twan en André Kastelein, beide talentvol, kunnen zij met een paar rake slagen Wijnan voorbij springen? Het belooft een middag te worden boordevol plaatselijk en regionaal talent.
Ook de jeugd hoopt aanwezig te zijn en ook zij willen zich van hun beste kant laten zien. U weet: de jeugd heeft de toekomst.

Bij beide wedstrijden is de toegang gratis.

Onze accommodatie is gelegen aan de Nijverheidsbuurt (tussen Zegveld en Woerden in). De schans is te vinden achter kaasveredeling Kruijt.

Pin It