In het bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Gerda Elfring met schilderijen, die duidelijk van haar eigen handschrift zijn voorzien. Krachtige penseelstreken, grote formaten en heldere kleurvlakken met meerdere lagen zijn kenmerkend voor haar werk. Gerda’s expositie ‘Sfeer en Kleur’. is gratis te zien van 7 september tot en met 4 oktober.GerdaElfring

Genuanceerd en gedurfd
Gerda Elfring onderscheidt zich door haar toegankelijke eigen stijl en warme uitstraling. Ook wat haar onderwerpen (landschappen, koeien, schapen en kippen) betreft. Genuanceerd en toch gedurfd. Traditioneel en toch vernieuwend. Door geraffineerde accenten en combinaties van technieken verveelt het werk van Gerda nooit. Het fijne zit in de trefzekere typering. Het onderwerp wordt levensecht neergezet, maar op een manier die de gewone werkelijkheid overstijgt.

Cobra-stijl
Aanvankelijk wees niets erop dat Gerda schilder zou worden. Toen ze na een korte cursus ontdekte hoe heerlijk schilderen is, volgde ze een opleiding aan de Nieuwe Academie voor Kunsten in Utrecht en maakt daarna snel naam. Recensenten weten inmiddels haar werk te waarderen. Het expressieve kleurgebruik inspireerde een criticaster al eens tot een vergelijking met de fauvisten en de schilders van Cobra. Een andere bewonderaar omschreef haar werk als “grof maar fijn.” Daar kan Gerda zich wel in vinden, zo blijkt: “Ik heb een hekel aan peuteren.”

Wie, wanneer, waar?
Voor wie:        Iedereen
Expo-periode: 7 september tot en met 4 oktober 2015
Kosten:           Gratis
Adres:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop

De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum. 

Gerda licht haar werk op zondag 13 september van 13.30 – 16.00 uur toe.

Pin It