Op zondag 27 september 2015 organiseert Natuurmonumenten de Wilde Buiten Dagen. Tijdens deze herfsteditie gaan kinderen en hun ouders op avontuur door de natuur in de Nieuwkoopse Plassen. Zij worden daarbij vergezeld door mysterieuze tovenaars en heksen.

Tijdens de Wilde Buiten Dagen leren kinderen met hun (groot)ouder(s) alle fijne kneepjes van het tovervak. Ze klauteren door een reuzenspinnenweb, toveren met een zelfgemaakte toverstaf of racen rond op een bezemsteel. Laat je grimmig grimeren en kook je eigen toversoep. Tijdens de Wilde Buiten Dagen is niets te gek. Daarom zouden we het leuk vinden als je zelf ook verkleed komt als heks of tovenaar. Dit geeft de Nieuwkoopse Plassen tijdens deze dagen nog meer een magische sfeer.

Varen naar de toverroute
Tijdens de Wilde Buiten Dagen vaar je eerst met een boot naar het tovereiland De Geitenkamp. Op het eiland loop je een vaste route langs allerlei spannende activiteiten. De toverroutes zijn samen met heksen en tovenaars door onze boswachters uitgezet.

Vooraf aanmelden
Vlieg jij mee tijdens de Wilde Buiten Dagen? Meld je dan aan www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop, ga naar activiteiten en zoek 27 september. Je kunt ook op de website kijken voor alle verschillende vertrektijden van onze boot ‘Blauwjantje’ die richting tovereiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen vaart.

OERRR
Natuurmonumenten organiseert voor kinderen het hele jaar door activiteiten. Ga hiervoor naar www.natuurmonumenten.nl/kinderen.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:    Jongens en meisjes (4-12 jaar) en hun ouders (of begeleider)
Plaats:        Nieuwkoopse Plassen
Data & tijd: Zondag 27 september, verschillende tijdstippen (vooraf aanmelden is noodzakelijk!)
Kosten:       Volwas. lid: €3 - niet-lid €4,50. Kind t/m 12 lid €6 - niet lid €9. Kind van OERRR €6

Pin It