De Alphense textielgroep “Treffend Textiel” gaat deze maand op herhaling bij Natuurmonumenten. Dit jaar is het thema “Rondom Water”. De groep laat in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen zien hoe zij op een niet-alledaagse manier het thema heeft vertaald in textiele kunst. Daarbij zijn allerlei textiele materialen en technieken toegepast.TreffendTextiel

Amelien den Boer, Ida van Bostelen, Marie-Louise Braamhorst, Ien Hazebroek, Anneke Hoogendoorn, Willemien Moerman, Marina de Mol, Elly Nederpeld en Fanda Surink-Zandbergen vormen de groep ‘Treffend Textiel’. De 9 vrouwen komen regelmatig samen om elkaar te inspireren.
Ieder heeft een eigen stijl en werkt zowel 2- als 3-dimensionaal. Realistisch en abstract.

Liefde voor textiel
De groep schildert op katoen en zijde, borduurt met de naaimachine en met de hand en maakt gebruik van fluweel, organza en viltwerk. Ook voegen de kunstenaars allerlei extra materialen toe zoals papier, keramiek en kralen. De
werken van de vrouwen zijn totaal verschillend, maar hun gezamenlijke liefde voor textiel staat overeind.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 7 december tot en met 3 januari 2016. Op de zaterdag- en zondagmiddagen tijdens deze periode lichten enkele leden hun werk toe.
Kosten:   Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It