Kunst is voor Renate Leijen een uiting van gevoelens en het zoeken naar iets dat blijft boeien. Lijnen, kleuren en compositie, uitdrukking en emotie, allemaal woorden die passen bij haar fotografie. Met macro-opnamen van vooral bloemen laat Renate Leijen in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen onder de titel “Wonderbaarlijke Natuur” zien waar haar gevoel toe leidt. WonderbaarlijkeNatuur
Wonderbaarlijke natuur
Dieren en natuur hebben Renate’s voorkeur. Zij zoekt vaak naar abstractie, uitsneden en vindt dit ook soms buiten haar favoriete onderwerpen. Toch keert zij telkens terug naar de wonderbaarlijke natuur: macro-opnamen van bloemen en dieren. Een blad van een orchidee met de haartjes die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Of de vlekken en lijntjes in de ogen van een kat.

Internationaal in de prijzen
Renate Leijen sleepte met haar fotografiekunst diverse nominaties binnen bij internationale wedstrijden, zoals de Photogaphy Masters Cup 2010 in de categorie ‘Nature’ en de Photography Master Cup 2013 onder de categorie ‘Abstract’. Op zondagmiddag 8 november licht Renate Leijen toe hoe zij tot deze prijzen kwam.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 2 november tot en met 6 december 2015. Op zondagmiddag 8 november is Renate aanwezig voor uitleg over haar werk.
Kosten:    Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It