WeerworkshopWeer of geen weer. Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen nodigt kinderen in de voorjaarsvakantie uit om naar buiten te komen. Het bezoekerscentrum organiseert op 25 februari namelijk een weerworkshop met vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen. Iedereen van 7 tot en 14 jaar is van harte welkom om een dagje in de huid van een weerman of weervrouw te kruipen.

Wolkenkaart
Met onze fluisterboot vaar je over de Nieuwkoopse Plassen. Op de plas kijk je naar de natuur en kom je te weten hoe het weer mens, dier en plant beïnvloedt. Met een wolkenkaart bestudeer je de prachtige wolkenluchten boven de plas. Terug in het bezoekerscentrum leer je dat die wolken je kunnen helpen bij het voorspellen van het weer. Heel handig als je Buienradar even niet bij de hand hebt…

Stormjagen
De workshop wordt gegeven door boswachter Paul Begijn (30) van Natuurmonumenten. In zijn vrije tijd houdt Paul zich bezig met stormjagen. Als het hard onweert of stormt vlucht hij niet naar binnen, maar gaat hij juist naar buiten. Hij vindt het namelijk prachtig om de slecht weer buien te fotograferen en te bestuderen.

Wandelen, pluizen en bikkelen
In het tweede deel van februari is er in en rondom het bezoekerscentrum in Nieuwkoop nog veel meer te doen! Op 22 februari organiseren we een volle maan wandeling door Lusthof de Haeck, op woensdagmiddag 24 februari kunnen kinderen uilenballen pluizen en op 28 februari is er een bikkelvaartocht. Met aan het eind een heerlijke kop warme erwtensoep!

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:  Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom).
Wanneer:  De hele februarimaand, tijden en prijzen staan op de website.
Waar:       Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:     Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

 

Pin It