Help mee met het aanleggen van een haag voor mens en dier op buitenplaats De Blauwe Meije!

Op 11 en 12 maart is de grootste vrijwilligersactie van ons land: NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert in Zegveld een werkdag op vrijdag. Helpt u op 11 maart mee op buitenplaats De Blauwe Meije?nldoet

Op De Blauwe Meije gaat u aan de slag om een haag aan te leggen voor mens en dier. In de haag planten we allerlei verschillende soorten, zoals hondsroos, sleedoorn, Gelderse roos, vlier en wilde appel. Niet alleen zien de bloemen en bessen er mooi uit, de heg biedt straks voedsel en schuilgelegenheid voor allerlei dieren, waaronder vogels. Maar ook voor de mens wordt het een plek om van te genieten. Van sleedoornbessen kan bijvoorbeeld heerlijke likeur gemaakt worden. En de eigenaresse van De Blauwe Meij laat de deelnemers tijdens NLdoet ook vast proeven van dat heerlijks dat het landschap te bieden heeft. U wordt ontvangen met zelfgebakken appeltaart! Zo heeft u een bodem om daarna hard aan de slag  te gaan onder deskundige en enthousiaste begeleiding van twee vrijwilligers met jarenlange ervaring in het beheer van het landschap.

Kom dus ook en help de ondernemers van De Blauwe Meije met hart voor de maatschappij en omgeving met de aanleg van deze plukplek. Kijk voor meer informatie over deze klus en andere klussen die Landschap Erfgoed Utrecht organiseert tijdens NLdoet op www.landschaperfgoedutrecht.nl. Of kijk voor overige klussen op www.nldoet.nl.

NLdoet
Tijdens NLdoet zetten mensen in het hele land zich vrijwillig in bij maatschappelijke organisaties. “Landschap Erfgoed Utrecht ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen”, aldus Dorien Wijstma van Landschap Erfgoed Utrecht.  

De aanleg van de plukplek op de Blauwe Meije wordt uitgevoerd in het kader van Lekker Landschap. Lekker Landschap nodigt iedereen uit al het eetbare en al het lekkers in het landschap te ontdekken en ervan te genieten. Het is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij. In de provincie Utrecht wordt het project Lekker Landschap uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.lekkerlandschap.nl.

Pin It