Kimberley Uittenbogaard is voorleeskampioen 2016 van Het Groene Hart Kimberley van de School met de bijbel Jorai uit Zegveld mag zich sinds woensdag 2 maart voorleeskampioen 2016 van Het Groene Hart noemen. Voor het zover was moest ze zich eerst meten met 18 andere kandidaten uit de regio. Daarbij kwam Kimberley als beste uit de bus. Ze werd door de jury geprezen omdat ze het publiek wist te boeien met tempowisselingen, ze een melodieuze manier van voorlezen had en bij dit alles de rust wist te bewaren.KimberleyUittenbogaard
Op 1 en 2 maart organiseerde de Bibliotheek Het Groene Hart de regioronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen van alle basisscholen traden voor het voetlicht. De voorleeskanjers, allemaal leerlingen uit groep 7 en 8, kwamen uit Harmelen, Woerden, Montfoort, Hekendorp, Linschoten en Zegveld.
Ouders, boertjes, zusjes, leerkrachten en heuse fanclubs van klasgenoten –sommigen zelfs met spandoeken- luisterden hoe de schoolkampioenen voorlazen uit een zelfgekozen boek. Dit jaar werd onder andere voorgelezen uit ‘Dagboek van een muts’ van Rachel Renee Russell en ‘Vals’ van Carry Slee.


Beslissend duel Femke van Dongen en Kimberley Uittenbogaard waren de winnaars van beide avonden. Aan het einde van de tweede voorleesavond duelleerden zij nog een laatste maal. Een zeer spannend duel dat Kimberley volgens juryvoorzitter Jan van der Stoep met slechts “een neuslengte verschil won”. Kimberley gaat als voorleeskampioen van Het Groene Hart door naar de Provinciale voorronde op 5 april in theater De Kom in Nieuwegein. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte op woensdag 25 mei in de Schouwburg van Amstelveen voor een groots opgezette landelijke finale. De Regionale voorleeswedstrijd van Het Groene Hart vond dit jaar plaats in de Bibliotheek Oudewater. In de jury zaten: Jan van der Stoep (bestuurslid Bibliotheek Het Groene Hart) Rob van Amerongen (interactief voorlezen en voormalig basisschooldirecteur) Carole Leroy (manager KUVO) Hanneke Steijn (beleidsmedewerker jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs)

Pin It