Quiniver en Frederiko (15 jaar) zijn twee scholieren met een grote passie voor natuurfotografie. Daarover schreven zij het boek ‘Natuurfotografie voor Kinderen.’ Beide jongens exposeren deze maand voor het eerst met hun natuurfoto-expositie ‘Daverende Details’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten.DaverendeDetails

Natuurgids
Het is niet voor het eerst dat de Zeeuwse jongens Frederiko en Quiniver een bezoek brengen aan Nieuwkoop. Vorig jaar gaven zij al met veel succes fotografieworkshops voor kinderen op de Nieuwkoopse Plassen. Daarmee waren zij de jongste gidsen ooit bij Natuurmonumenten. Dit jaar geven de jongens drie fotoworkshops op 15 mei, 27 augustus en 2 oktober.

Geen plaatjes schieten
In de expositie ‘Daverende Details’ is te zien dat de jongens overal komen met hun camera. Van tuinen en parken tot uitgestrekte natuurgebieden. Quiniver heeft een voorkeur voor het fotograferen van insecten. “Kevers, vliegen en bijen zijn prachtige dieren als je ze van dichtbij fotografeert.”  Frederiko vertelt hoe hij tot een goede natuurfoto komt. “Een goede foto kost tijd. Daarom probeer ik altijd zo min mogelijk foto’s te maken en het onderwerp in één keer goed vast te leggen. Een goede fotoserie maken is veel meer dan alleen lukraak plaatjes schieten.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen
Opening:  zondag 13 maart om 12.30 uur
Datum:    Expositieperiode: 7 maart t/m 4 april 2016
Kosten:    Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop.

De expositie bevindt zich op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It