Vier de lente tijdens de OERRR Lammetjesdag in NieuwkoopOERRR Lammetjedag

De dagen worden langer, de zon schijnt uitbundig en de vogels fluiten er lustig op los. De lente komt er nu écht aan! Om dat te vieren organiseert Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen in samenwerking met de Ruygeborg Hoeve OERRR Lammetjesdag op 20 maart. Kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders zijn tijdens deze dag van harte welkom om de lammetjes en kuikens te komen aaien of een demonstratie schapendrijven bij te wonen.

Schaapjes tellen
Tijdens de OERRR Lammetjesdag is schaapsherder Nellie Koster aanwezig. Zij laat zien hoe je een kudde hoedt. Waarom heeft de herder altijd een hond bij zich? Hoeveel schapen heeft herder in zijn kudde? Na de OERRR Lammetjesdag weet jij het antwoord!

Je kunt daarnaast gezellig met je (groot)ouders schaapjes knutselen. Als je durft, kun je samen met je (groot)ouders de Ruygeborg ingaan voor een wandeling. Samen met de natuurgids ontdek je welke dieren en planten er in Ruygeborg leven. Misschien zie je in dit prachtige natuurgebied wel een muis, een kikker of één van de vele watervogels.

Praktische informatie:
• Honden moeten helaas thuisblijven. Daar houden schapen niet van!
• Bij voorinschrijving betalen leden €2 en niet-leden €3. Aan de kassa op de Lammetjesdag zelf betaal je 1 euro meer!
• Vanwege de beperkte parkeerruimte mag je tijdens deze dag alleen parkeren op de grote parkeerplaats aan de Nieuwveenseweg 21. Vanaf deze parkeerplaats is het zo’n 10 minuten lopen naar de Ruygeborg.

Wie, waar en wanneer?
Wie:         Kinderen vanaf 3 jaar (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom).
Wanneer: zondag 20 maart 2016, start om: 11:00 u tot 15:30 u.
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, grote parkeerplaats: Nieuwveenseweg 21, 2421 LA Nieuwkoop
Toegang: Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

 

Pin It