Zaterdag 16 april 2016
20.00 uur: Toneelavond in de Milandhof

19.30 uur: Zaal open
Het toneelstuk: “Familie Bruinsma in de bocht” “Groeten van de Veluwe”
Een komedie in drie bedrijven geschreven door Carl Slotboom.
Korte inhoud:
Een goed gesitueerd gezin, bestaande uit man, vrouw, dochter en een inwonende oma, winnen een prijs met een cryptogram. De prijs is een vakantie in een sta-caravan op de veluwe. Het kamperen is voor deze mensen een volslagen nieuwe wereld en ze kampen met grote aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de familie Bruinsma. Vader Stef, moeder Truus en zoon Boris hebben vaker met dit bijltje gehakt. Ze zijn volks, lomp en zeer recht door zee. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen beide families niet uitblijven.


Rolverdeling:
Sjef Bruinsma                           Arie de groot
Truus Bruinsma, zijn vrouw        Ina Brak
Boris, hun zoon                         John Muijt
Jan-Hein Zwaanswijk                 Michel Bunnik
Mathilda Zwaanswijk, zijn vrouw Anja Splinter
Clarissa, hun dochter                 Mijntje de Leeuw
Grootmama                              Margriet Vermeij
Michel Hulst, stagiair camping     Jonathan de Leeuw
Regisseur                                 Ton Beukers
Soufleusses                              Carla Verhage, Agnes de Leeuw
Grime                                      Anja de Bruijn, Margreet Verburg
Licht & geluid                            Huib de Bruijn, Peter Sterke, Mark Uittenbogaard
Toegang tot en met 11 jaar: € 3,00 vanaf 12 jaar: € 5,00

Tijdens de pauze is er een verloting met mooie prijzen die o.a. beschikbaargesteld zijn door onze Zegveldse middenstand!!

STOOF TWEEWIELERS stelt een mooie fiets beschikbaar voor de verloting. De gewonnen prijs kan niet worden omgeruild voor contanten of een andere fiets.
(gewonnen prijzen kunnen niet worden geruild of in geld worden omgezet)

 

Deze toneelavond wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gasterij de Milandhof, Rabo Dichtbijfonds van Rabobank Rijn en Veenstromen, VSB Fonds Woerden, Schildersbedrijf Beukers
Er zijn plaatsen beschikbaar met “ringleiding”. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u contact opnemen met Margriet Vermeij tel: 691931.

 

Heel Zegveld bakt 2016

Na het succes van vorig jaar willen we dit jaar wederom een bakwedstrijd houden. Hou je van gebak? En hou je van bakken?
Dan is dit de kans om een beroemde Zegvelder te worden. En ben je misschien wel de eerste meester thuisbakker van Zegveld.
Het is de bedoeling dat we een baksel gaan maken met het thema:
koningsdag
De ingrediënten mag u helemaal zelf bepalen, dus hartig/zoet, kleur, vorm. Alles mag als het maar met het thema te maken heeft.
De baksels zullen worden gekeurd door een deskundige Zegveldse jury. Ze zullen worden beoordeeld op uiterlijk/smaak en creativiteit.
Voor de meest creatieve en lekkerste baksel hebben we een mooie prijs. De hoofdprijs is een workshop chocolade maken voor 2 personen: Bij de Truffel in Woerden. De tweede prijs wordt gesponsord door kookwinkel OOK Woerden.
U kunt uw baksel inleveren op dinsdag 26 april tussen 16:00 en 18:00 uur in de Milandhof. De prijsuitreiking is op woensdag 27 april aan het einde van de aubade.


27 april 2016 KONINGSDAG

7.30 uur VLAGGEN UIT
8.00 uur KLOKLUIDEN
8.25 uur RONDGANG DOOR HET DORP

Muziekvereniging “Kunst na Arbeid” vertrekt vanaf de Milandhof voor een korte rondgang door het dorp. Bij basisschool Jorai“ sluiten de schoolkinderen aan. Kinderen uit Zegveld en De Meije die naar andere scholen gaan, worden ook uitgenodigd in de optocht mee te lopen. Zij kunnen zich bij de school opstellen.

8.45 uur AUBADE

Voor de Milandhof is de aubade door de schoolkinderen en inwoners. De tekst van de liederen wordt ter plaatse uitgedeeld, zodat iedereen kan meezingen. Alle Zegvelders die een koninklijke onderscheiding dragen, of dit jaar hebben gekregen, worden uitgenodigd om bij de aubade op het “bordes” te staan.

9.30 uur THEATERVOORSTELLING theater van Santen

“Vlieg op, dikke bromvlieg!’’
Voor de kinderen van groep 1 t/m 5.
In Vlieg op, dikke bromvlieg! maak je kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humorvolle vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot boek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek die tot leven komen, zoals ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer. Voor alle kinderen die komen kijken is er drinken en een verrassing.

9.30 uur SPELLENCIRCUIT

Voor de kinderen van groep 6,7 en 8 van alle scholen is er een spelencircuit in de sporthal. Bij dit spel is het de bedoeling dat we allemaal tegelijk beginnen, zorg dus dat je op tijd bent. Als je eerst meegelopen hebt bij de  muziekvereniging, kun je je misschien snel ergens in de Milandhof verkleden. Het zal bij dit spel aankomen op jullie snelheid en slimheid. Voor iedereen die mee doet is er drinken en een verrassing.

10.30 uur FIETSPUZZELTOCHT

De Oranjevereniging heeft een fietspuzzeltocht uitgezet binnen de dorpsgrenzen van ons mooie Zegveld. We hebben ook dit jaar weer geprobeerd voor alle leeftijden een mooie puzzeltocht uit te zetten. Tijdens de tocht zijn er diverse rebusvragen en foto’s die moeten worden opgelost/opgezocht. U kunt tussen 10.30 en 11.30 uur de route ophalen. De start van de tocht is bij de Milandhof. Vertrek op tijd zodat u niets mist van de rest van het programma.
Inschrijfgeld:
Tot en met groep 6 van de basisschool € 1,00
Vanaf groep 7 t/m 15 jaar € 1,50
Vanaf 16 jaar € 2,00
Prijzen naar deelname.
Het antwoordformulier kunt u de zelfde dag tot 18.00 uur inleveren op Korensloot 70 bij Gijs van Brenk.

13.30 uur VOLKSSPELEN

De volksspelen worden gehouden rond het water bij de Molenweg, Julianalaan, de deelname is gratis. Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten mag meedoen. De prijzen zijn naar deelname.
1. Ringsteken
3. Kruiwagen race
3. Tonnetje varen
4. Autoduwen (reserve spel)
Strijdwagenrace doet men met 2 personen. De 1 steekt de ring, de ander fietst zo snel mogelijk.
Bij de kruiwagenrace gaat men zo snel mogelijk over een plank aan de over kant wisselt de kruier met de passagier en komt zo snel mogelijk terug.
Het tonnetje varen gebeurt met antieke weikuipen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk het parcours afvaart.
Als de tijd het toe laat kan er meegedaan worden aan autoduwen. Hieraan doen groepen mee van drie personen. Twee duwers en één bestuurder.
Voor deelnemers en toeschouwers zal er deze middag weer veel plezier te beleven zijn. Een kraam waar u koffie, thee, frisdrank en andere versnaperingen kunt kopen staat langs het parcours.

17.00 uur PRUTRACE

Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten kan meedoen aan de 9e ZEGVELDSE PRUTRACE. De prutrace wordt gehouden op enkele stukken weiland in de hoek Middenweg/Rondweg.
Deelnemers leggen een nieuw parcours af met hindernissen waarbij onder meer wadend of zwemmend sloten worden overgestoken. Het dragen van schoenen is verplicht. Geadviseerd wordt een lange broek te dragen.
De deelname is gratis. Prijzen zijn naar deelname. Elke deelnemer ontvangt een herinneringsvaantje. Inschrijven vanaf 16.45 uur. De wedstrijd gaat over 2 ronden. Eén ronde is ongeveer 250 meter. Het publiek kan de wedstrijd zien vanaf het fietspad langs de Middenweg of vanaf de Rondweg. De brandweer staat bij de finish om de deelnemers af te spoelen.

19.15 uur TOUWTREKWEDSTRIJD

Terug van weg geweest, de touwtrekwedstrijd. ’s Avonds zullen we een touwtrekwedstrijd organiseren. Op koningsdag is er gelegenheid om je als team op te geven bestaande uit 6 personen, 5 deelnemers en 1 wissel/coach. (Individueel opgeven is ook mogelijk). Er kunnen teams opgegeven worden voor junioren (11 t/m 15 jaar) en voor 16+.
Voor de 2 winnende teams, is er een prijs beschikbaar gesteld.

 

4 mei 2016 DODENHERDENKING

Op woensdagavond 4 mei aanstaande vindt de dodenherdenking plaats bij het monument aan de Middenweg
18.00 uur Vlaggen halfstok.
19.45 uur Klokluiden.
19.50 uur Bijeenkomst bij het monument.

Stemmige muziek door muziekvereniging “Kunst na Arbeid”.

19.59 uur Trompettist blaast “The Last Post”.
20.00 uur Twee minuten stilte.
20.02 uur Trompetsignaal.

Kranslegging.
Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om een bloem of bloemen bij het monument te leggen.
Declamatie.
Afsluitend zingen van het Wilhelmus. (2 coupletten).
U bent allemaal van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn. We willen stilstaan bij alle mensen die het slachtoffer werden van oorlog en vervolging.
Iedereen die dat wil, kan bij een van de bestuursleden van de Oranjevereniging een bloem halen en deze bij het monument leggen.

Pin It