Aanstaande vrijdagnacht staat een bijzondere vaaractiviteit op het programma bij Natuurmonumenten in Nieuwkoop. Het mysterieuze nachtleven van de Nieuwkoopse Plassen, openbaart zicht tijdens de eerste vollemaanstocht van dit jaar. De weersvooruitzichten voorspellen een avond om niet snel te vergeten…VarenVolleMaan

Doordat het vrijdag boven de Nieuwkoopse Plassen naar alle waarschijnlijk half bewolkt zal zijn, duikt de maan voortdurend weg om even later weer tevoorschijn te komen. Dit resulteert in een prachtig schouwspel op het water.

Nachtleven
Varen tijdens volle maan is ook een mooie gelegenheid om het nachtleven in de natuur eens te onderzoeken. Het sfeervolle maanlicht maakt een zaklamp overbodig.

Gekwetter en geristel
Omdat we met een fluisterboot varen, is het geheimzinnige gekwetter en geritsel van de nachtvogels goed hoorbaar. Tijdens de boottocht zal je ontdekken dat de natuur leeft, juist wanneer het donker is! Nachtbrakers worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze unieke vaartocht.
Onze natuurgidsen begeleiden je tijdens dit nachtelijke avontuur door de Nieuwkoopse Plassen. Vele mooie plekjes van het moeras worden vrijdagavond vereerd met een bezoek. Reserveren kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumneten.nl/bcnieuwkoopseplassen.

Wie, wat, waar?
Datum: 22 april 2016    
Tijd:     22.00 uur - 23.45 uur
Kosten: Ledenprijs: €10,00, Niet leden prijs: €15,00
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Deelname vanaf 18 jaar!
Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

 

Pin It