Meimaand is kindermaand bij Natuurmonumenten!

Het is bijna meivakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.

Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.Meimaand Nieuwkoop

30 april: Varen en beeldhouwen in de natuur
De zon, maan, sterren en de natuur zorgen voor veel inspiratie bij kunstenaars. Ben jij ook zo een creatieveling? Kom dan naar het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten voor een middagje beeldhouwen op een onbewoond eiland. Van natuurlijk speksteen maak je in een handomdraai een prachtig hemellichaam.

2 mei: Varen en weerworkshop voor kinderen
Tijdens deze vaartocht met weerworkshop kom je er achter dat wolken je heel veel kunnen vertellen over wat voor weer het wordt. Altijd goed om te weten als je eens een tocht door de natuur maakt! Bovendien vind je de mooiste wolkenluchten van Nederland vaak boven de Nieuwkoopse Plassen. Reden genoeg om je aan te melden voor deze vaartocht.

4 mei: Watersafari van OERRR
Tijdens de Watersafari van OERRR leer je hoe de plassen zijn ontstaan en ga je op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven. We nemen schepnetten en loupepotjes mee aan boord. Daarmee kunnen we de waterdiertjes goed bestuderen!

15 mei: Varen en workshop natuurfotografie
Ben je tussen de 8 en 15 jaar oud? Breng jij je tijd graag buiten door en wil je (beter) leren fotograferen? Dan is deze gecombineerde fotoworkshop en vaartocht natuurfotografie op de Nieuwkoopse Plassen echt iets voor jou! De 15-jarige natuurfotografen Quiniver en Frederiko begeleiden deze middag en zijn vandaag de échte natuurgidsen van Natuurmonumenten.

22 mei: OERRR Natuurdag – Leer overleven
Stel je voor: je bent verdwaald in het bos. Weet jij dan waar je kunt overnachten? En wat je kunt eten uit de natuur? Heb je wel eens insect geproefd? En hoe vind je de weg terug naar huis? Ontdek het tijdens de OERRR Natuurdag van Natuurmonumenten. Want daar draait alles om overleven in het wild.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer: De gehele maand mei, precieze tijden staan op de website
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop

Entree:    Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It