Buitenviering

door Werkgroep gezinsvieringen, Astrid en Sandra
Zondag 26 juni is er weer de jaarlijkse Buitenviering. De viering is op de parkeerplaats achter de kerk bij de Mariagrot. Hopelijk is er een mooi zonnetje aanwezig om deze morgen extra feestelijk te maken. Bij slecht weer is deze viering gewoon in de kerk. Na afloop van de viering is er weer koffie of limonade en voor de kinderen een heerlijk ijsje. We hopen U weer te ontmoeten bij deze viering.

De Club

door Aniek van der Burg
Elk jaar bezoeken wij met de Club een gebedshuis of iets dergelijks. Nu was er in onze kerk op 16 april een themaviering van Jong van Hart. Dit leek ons een mooie gelegenheid om er met z'n allen naartoe te gaan. De boekjes kregen we na afloop, hierdoor luisterde je beter naar de gedichten en de liederen die het koor voordroeg en zong. Er kwamen veel bekende liederen voorbij van o.a. John Lennon, Marco Borsato, Krezip, The Scorpions en Acda & de Munnik. Het thema was 'de kras op de plaat' en ging erover dat er in ieders leven weieens dingen gebeuren die minder leuk zijn, een 'soort' kras. Hoe diep zo'n kras ook is, het kost tijd, soms veel tijd en moeite, maar uiteindelijk kun je er overheen stappen. De gedichten en liederen werden tijdens de viering gepro-jecteerd op een groot scherm. Wij vonden het een geslaagde viering.
Speciaal voor alle leden van de Club, maar in het bijzonder degenen die volgend jaar voor het eerst bij de Club komen, gaan we op zaterdag 25 juni voetballen bij Siveo, tegen de Bumpelaars uit Nieuwveen (mensen met een be¬perking vanuit huize Ursula). Elk jaar is dit een zeer geslaagde wedstrijd, we zoeken toeschouwers, dus neem allemaal je ouders, opa's/oma's, broertjes/ zusjes, buren etct. Mee, om jullie aan te moedigen. Tot de 25ste!

Koninklijke onderscheiding voor Anneke Graman

door Ada Burgers
Op 26 april werd Anneke Graman met een smoesje door haar man Jaap mee naar Woerden gelokt. Ze had er behoorlijk de pest in, want eigenlijk zouden ze 23 april op vakantie gaan. Jaap zat in het complot en had verzonnen dat hij de 26e een belangrijke vergadering over sponsoring van de tennisclub had en dat Anneke - die tijdens toernooien de maaltijd verzorgt - beter met hem mee kon komen, omdat de maaltijden op de schop gingen. Ja, daar wilde ze wel bij zijn, waren ze nu helemaal gek geworden!
In Woerden werden ze opgewacht door de burgemeester en toen viel het kwartje. De Petruskerk zat vol familie, vrienden en bekenden. Even voor tienen kwamen de uitverkoren vrijwilligers met hun partners de kerk binnen. Sfeervolle muziek, burgemeester met ambtsketting voorop, een moment om even te slikken. Jaap gaf bijna licht, zo trots was hij op zijn Anneke en Anneke was helemaal aangeslagen. Het heeft zijne majesteit, onze koning, behaagd te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau mevrouw Anneke Graman, voor haar inzet als vrijwilliger in de kerk, buurtbus, tennis, zangkoor, koffie schenken bij ouderen, gehandicapte zus, vervoer mensen zonder auto, enz. enz.; een hele lange lijst, en ik weet zeker dat ik het nodige vergeten ben. Een lintje krijg je niet zo maar, daarvoor moetje heel veel heel lang en heel veel uren vrijwilligerswerk doen. Anneke is zo'n duizendpoot en met een trotse pastoor Huub op de eerste rij, mocht zij deze blijk van waardering uit handen van
de burgemeester ontvangen. Sommige mensen zeiden: had Anneke nog geen lintje? Nou zeg, die had ze al jaren terug moeten krijgen. Het zegt iets over Anneke. Apetrots was ik daar in de Petruskerk en ik weet zeker dat ik namens u allen spreek als ik zeg Anneke Graman, van harte gefeliciteerd, je hebt het verdiend.' ?

Pin It