In de zomer is het op de Nieuwkoopse Plassen een drukte van belang. Langs het water en de oevers barst het namelijk van de prachtige libellen. Op zaterdag 2 juli start vanaf Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen een speciale libellenvaartocht.heidelibel

Perfecte plek
Ze zijn groot en klein. En ze hebben achterlijven in alle kleuren van de regenboog. De Nieuwkoopse Plassen zijn een waar libellenparadijs. In dit laagveengebied is de natuur heel divers. Grote stukken van de plas zijn open, maar er is ook volop moerasbos. Daarmee is het voor libellen dé perfecte plek om ‘s zomers rond te zoeven.

Schouwspel
Tijdens deze vaartocht ga je op pad met een libbellenkenner en een natuurgids. We varen af aan het einde van de middag. Dan is het lekker rustig op de plas. Bovendien worden de libellen niet meer verstoord.

Deze middag kom je meer te weten over de talrijke soorten die in het plassengebied te vinden zijn. Hoe mooi de libellen ook lijken, schijn kan bedriegen. Door een kijker is goed te zien hoe deze indrukwekkende rovers een ander insect naar binnen schrokken.  Een schouwspel dat je nooit meer vergeet!

Wie, waar en wanneer?
Wie:        Voor iedereen
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
Wanneer: Zaterdag 2 juli van 16.30 tot 18.30 uur
Kosten:    €10,00 voor leden en €15,00 voor niet-leden
Aanmelden: Via www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It