In de week van zondag 3 tot zaterdag 9 juli is het weer zover: Polsstokverspringen in Zegveld. Na enkele weken terug een prachtige wedstrijd te hebben gehad, met een nieuw Nederlands damesrecord, kunnen de springers zichzelf dus weer bewijzen. We hebben een wat regenachtige periode achter de rug, maar voor de wedstrijden in Zegveld zijn de weersvoorspellingen prima. Dat belooft dus wat! Nu het seizoen vordert, gaan de springers ook vooruit. We kunnen dus weer menig (persoonlijk) record verwachten op de 3 wedstrijddagen. De wedstrijden zijn namelijk als volgt verdeelt:


Dinsdag 5 juli 19:00
Deze avond wordt er een 2e klasse wedstrijd gesprongen. Gezien de concurrentiestrijden in deze klasse belooft het een avond vol strijd te worden. Iedereen zal gedreven zijn een goede sprong neer te zetten en zo ook misschien een plek in de 1e klasse (topklasse) af te dwingen. Reden genoeg om aanwezig te zijn. Een bijzondere gebeurtenis deze avond is de aanwezigheid van de Zegveldse kledinghoofdsponsor: Grando Keukens en Bad, in de persoon van Johan Groenendijk. Hij zal tenues uitreiken aan nieuwe licentiegesprongen leden.
Woensdag 6 juli 19:00
Deze avond wordt er gesprongen om de Bert Hertog bokaal. Bert Hertog was in 2006 benoemt tot lid van verdienste van de Polsstokbond Holland. Dit om het grote aandeel dat hij had in werk bij de Polsstokbond. In herinnering aan Bert Hertog wordt sinds 2007 gesprongen om de Bert Hertogbokaal. Deze bokaal wordt elk jaar vastgesteld aan de hand van een serie wedstrijden.
U zult bij deze wedstrijd de top van Holland in actie zien. Hoe zal de strijd tussen plaatselijke toppers Jaco de Groot en Paul van Meijeren tegen respectievelijk Erwin Timmerarends en Ricardo Faaij verlopen?
Zaterdag 9 juli 14:30 en 18:30
BoerBert-dag.
Deze dag wordt een bijzondere dag, geheel gesponsord door BoerBert. BoerBert is een melkveebedrijf in Kamerik. Een gevarieerd bedrijf dat verder kijkt dan alleen naar zichzelf. Zij zetten zij zich in voor ouderenzorg door een verbouwde hooiberg te verhuren aan zorginstelling Allerzorg. Deze organisatie biedt dagelijkse dagbesteding aan op de boerderij voor dementerend ouderen. BoerBert biedt hen de ruimte en de veiligheid op het bedrijf die hiervoor noodzakelijk is. Verder houdt BoerBert zich ook bezig met de jeugd. Aan de hand van lesprogramma’s kunnen leerlingen uit groep 3 tot en met 6 namelijk een kijkje nemen op de boerderij. Scholen in de omgeving van Woerden weten BoerBert goed te vinden. Een rondleiding op zo’n grote melkveehouderij, dat is toch prachtig.

’s Middags zal de 2e klasse springen en ’s avonds de 1e klasse. Beide om de BoerBert prijzen. Een gewilde prijs voor iedere springer, omdat BoerBert bij de meeste springers zeer bekent is. Mede hierdoor zal u deze dag vuurwerk kunnen verwachten want reken er maar op dat alle springers hun uiterste best zullen doen om op het podium te komen.

Wij hopen u allen te zien!

Geschreven door: Arie van der Knaap

Pin It