De natuur speelt een grote rol in het leven van kunstenares Luciënne van Eeden. "De ontzagwekkende schoonheid daarvan in al haar facetten is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron." Met de expositie Beyond the Horizon is zij de gehele maand juli te zien in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. FotoportretLucienevanEeden

Creatieve talent
Van jongs af barst Luciënne van het creatieve talent. Ze danst, zingt, acteert,
schildert en musiceert. Naarmate ze ouder wordt, treedt het schilderen op de
voorgrond. "Dat komt omdat ik een enorme drang heb om te scheppen en te creëren. Met mijn schilderwerk kan ik de kijker voorbij de ratio raken."

Reflectie
De kunst van de Nieuwkuijkse is kleurrijk en vrolijk. Ze schildert in een uitbundig kleurenpalet met primaire en sprekende kleuren, maar de schilderijen worden nooit schreeuwerig. “Ik zoek altijd naar een balans tussen pasteuze en transparante partijen.” Het werk van Luciënne is bovendien geen letterlijke weergave van de natuur maar “een intuïtieve reflectie in verf, kleur en structuur.”

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 4 tot en met 31 juli 2016.
               Lucienne van Eeden is op zondagmiddag 17 juli aanwezig om haar werk toe te lichten.
Kosten:   Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It