Kunstenares Lida Plomp uit Alphen aan den Rijn raakt geïnspireerd door de natuur en het landschap. Veranderende waterpartijen boeien haar misschien wel het meest. In de maand augustus laat zij daarom in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen zien wat het thema water bij haar oproept.VeranderendeWaterpartijen

Driedimensionale kunst
Lida Plomp werkt volgens een patroon van vlekken en lijnen. "Voor mij is schilderen een spel van kleur en vorm." Soms gebruikt de kunstenares veel structuur in haar kunst. "Door het gebruik van natuurlijke materialen als zand, stenen, fossielen en takken, creëer ik een driedimensionaal effect."

Herinneringen
Haar andere kunst is juist weer tweedimensionaal, figuratief of abstract.
Plomp: "Wat mijn werkwijze ook is, ik probeer vooral een bepaalde sfeer over te brengen. Herinneringen, beelden of impressies van onderwerpen die mij boeien." Naast schilderijen maakt de kunstenares ook ruimtelijk werk en tekeningen.

Lida Plomp is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij woont en werkt in Alphen aan den Rijn. In haar woonplaats nam zij ook al eerder deel aan de Kunstroute.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode 1 augustus tot en met 4 september 2016.
               Lida Plomp licht op zondagmiddag 7 augustus in het Bezoekerscentrum haar werk toe.
Kosten:    Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It