Vier de zomervakantie bij Natuurmonumenten

Deze zomer hoef je je geen dag te vervelen! Schijnt de zon of valt de regen? In de Nieuwkoopse Plassen is van alles te beleven.FerrySiemensma

Elke woensdagmiddag: OERRR Watersafari
Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven. Met een verrekijker speur je naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes

14 augustus: Beeldhouwen in de buitenlucht
Onder begeleiding van 2 ervaren beeldhouwers ga je in de zomerse voortuin van het bezoekerscentrum aan de slag. Daar maken we een leuk beeldje van een hemellichaam. We werken met speksteen, een zachte steensoort die goed te bewerken is. Door te vijlen ontstaat je eigen resultaat!

27 augustus: Braakballen pluizen
Uilen zijn dol op kleine muisjes. Daar eten ze er veel van. Alleen hun maag kan de muizenbotjes en haren niet verteren dus die spugen ze uit. Die uitgespuugde ballen noem je uilenballen of braakballen. Van de botjes uit deze ballen maak je deze middag een mooi kunstwerkje.

28 augustus: Varen en workshop natuurfotografie
Ben je tussen de 8 en 15 jaar oud? Breng jij je tijd graag buiten door en wil je (beter) leren fotograferen? Dan is deze gecombineerde fotoworkshop en vaartocht natuurfotografie op de Nieuwkoopse Plassen echt iets voor jou. Neem wel je eigen mobieltje, tablet of camera mee!

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:   Kinderen (en hun begeleider(s))
Wanneer:   De hele zomer, precieze tijden op de website
Waar:        Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop

Aanmelden, kosten en meer informatie over bovenstaande activiteiten: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

 

Pin It