In de maand oktober exposeert Walter Simon in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen ruimtelijke schilderijen met landschappelijke thema’s. Het gaat om driedimensionale kunstwerken, door Simon geschilderd op houten of metalen constructies.3D kunst

Aan de ene kant is de 3D-kunst van Walter Simon gebaseerd op de werkelijkheid. Aan de andere kant roepen de werken door hun ruimtelijkheid een surrealistisch gevoel op. Dit is ook terug te zien in de omlijstingen die lang niet altijd rechthoekig zijn.

Grotere beleving
Simon zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de beperkingen van het klassieke perspectief te overwinnen. “Het zorgt voor een grotere beleving van ruimtelijkheid”, legt Simon uit. De kunstenaar heeft geen eenduidige werkwijze. “Die hangt af van hoe ik een bepaald landschap ervaar. Of van de indruk die een plek op mij maakt.” Voordat Simon begint aan een schilderij, maakt hij tijdens een voorstudie eerst foto's van de landschappen.
“Later bedenk ik al schetsend een originele vorm voor het schilderij.”

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 3 oktober tot en met 6 november 2016.
               Walter Simon is op zondagmiddag 30 oktober van 13.30 – 16.30 uur aanwezig om zijn werk toe te lichten.
Kosten:    Gratis
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It