De Meijerie: Wat was het een feest!

Lennie Bunnik

Zaterdag 3 september 2016 was een prachtige dag! Dit was namelijk de dag dat de tweede editie van De Meijerie plaatsvond. Waen het vorig jaar voornamelijk Meijenaren aanwezig, nu hebben ook vele Zegvelders de weg naar De Meijerie gevonden.
De zon scheen, het terras was vol, de kramen werden goed bezocht en er werd flink gekocht. Van jong tot oud: er was voor ieder wat wils. De ruim 75 kinderen hebben zich enorm vermaakt met het kinderarrangement, wat een doorslaand succes bleek te zijn. Na de loterij werd er flink gesmikkeld van de BBQ en kon iedereen genieten van de zang en het entertainment verzorgd door Peter-Skip Raadsen. De zusjes Kate en Fay de Jong uit Zegveld waren de

winnaars van het kruiwagen hangen bij de jeugd (Kate in de categorie 4-8 jaar en Fay in de categorie 9-12 jaar). Joke Bos uit de Meije en Miguel van Dam uit Zegveld bleken niet te verslaan en waren de beste dame en heer bij het kruiwagenhangen. Als organisatie kunnen wij niet anders zeggen dan dat het een enorm goed geslaagde dag is geweest. Wij zien dan ook uit naar de volgende editie van De Meijerie. Voor degenen die aanwezig waren en volgend jaar weer willen komen, maar ook voor iedereen die om welke reden dan ook nog niet heeft kunnen genieten van De Meijerie: we zijn er volgend jaar weer! Op de eerste zaterdag van september, in 2017 zal dit zaterdag 2 september zijn. Wij zijn op Facebook te vinden onder 'De Meijerie'. 'Like' onze pagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Buitenviering

Werkgroep gezinsvieringen Astrid en Sandra

Op 26 juni 2016 was er weer een buitenviering bij de Maria grot. Het Thema was "Een klein gebaar is soms al genoeg". We hoorden bij de eerste lezing het verhaal van een vluchteling Nagoema, ze is pas 10 jaar en krijgt te horen dat ze in Nederland mag blijven. Ze wil nooit meer achterom kijken, alleen maar vooruit kijken naar de mooie dingen die komen gaan. Het was een mooie viering met mooie liederen, gezongen door het koor.
We danken Ada Burgers voor het voorgaan in de viering.

Bron: Parochiemagazine Pax Christi - oktober 2016
Pin It