Na een periode van vrieskou gaat de temperatuur weer wat omhoog. Bij Natuurmonumenten staat de maand februari voor het laatst in het teken van Koning Winter. Ga mee op pad met de boswachters van Natuurmonumenten tijdens de Bikkeltocht, een bijzondere natuurexcursie door een uitgestrekt moerasgebied.bikkels en speurneuzen
Watervogels spotten
Al is het misschien nog wat frisjes op de Nieuwkoopse Plassen, veel watervogels trekken zich daar niets van aan. De maand februari is dan ook heel geschikt om ze te spotten. Tijdens een bikkeltocht kun je zo maar een zilverreiger, nijlgans of roerdomp zien overvliegen. Halverwege de boottocht zetten we bovendien voet aan wal op een onbewoond eiland. Daar bak je samen met onze boswachters een broodje boven het knisperende houtvuur. Haal het padvindersgevoel in je naar boven! Trek stevige schoenen aan en kleed je naar de weersomstandigheden.

Voor wie:   Kinderen en volwassenen
Wanneer:   zondag 5, zondag 19 en zondag 26 februari om 13.00 uur.

Speurneuzen gezocht
Tijdens de voorjaarsvakantie nodigt het bezoekerscentrum kinderen van 6 jaar en ouder uit die van speuren houden! Wist je dat uilen heel graag muisjes opeten? Alleen kan hun maag niet alle muizenbotjes en -haren goed aan. Dus die spugen ze uit! Die uitgespuugde ballen heten uilenballen of braakballen. Jij zoekt als een echte detective uit welke botjes er allemaal in deze ballen te vinden zijn. Daarna maak je van de botjes een mooi kunstwerkje.

Voor wie:   Kinderen van 6 t/m 12 jaar
Wanneer:   zaterdag 25 februari en zaterdag 4 maart (voorjaarsvakantie) om 13.30 uur.
Vertrekpunt van beide excursies:    Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Aanmelden:    Vooraf aanmelden verplicht via: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It