Vanaf dit weekend is in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen een bijzondere expositie te zien. De werken zijn gemaakt door kunstenaars van ateliers ‘Uit de Kunst’ en ‘De Brugspin’, allebei een onderdeel van zorgorganisatie Ipse de Bruggen.Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is een veelzijdige organisatie in Zuid-Holland die zorg, ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Als dagbesteding kunnen kunstzinnige talenten, onder professionele en deskundige begeleiding, werken aan hun creatieve ontwikkeling.

Uit de kunst
In het schildersatelier ‘Uit de Kunst’ worden schilderijen en tekeningen gemaakt met een grote diversiteit aan stijlen. Het ene vol van kleur en lijnenspel, het andere met een grafisch en architectonisch karakter. Bij weer andere gaat het om thema’s uit de dierenwereld, de natuur of de onderwaterwereld.

De Brugspin
Kunstenaars van ‘De Brugspin’ maken keramische gebruiksvoorwerpen en beelden. De voorwerpen zijn met de hand gevormd of gegoten en worden voorzien van diverse kleurrijke glazuren. Het proces doorloopt verschillende fasen en vraagt expertise, waardoor vaak meerdere mensen aan één product werken. Binnen het kunstproject ‘De mens verbindt’ van Ipse de Bruggen in Nieuwveen werkten kunstenaars van de keramiekgroep en het schildersatelier samen.

Voor de expositie in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen werd een selectie gemaakt van unieke kunstwerken die afkomstig uit beide ateliers. Stuk voor stuk zijn het originele schilderijen en beelden, waar menig professionele kunstenaar vol bewondering naar zal kijken. De kunstenaars van Ipse de Bruggen laten zien dat wellicht niet iedereen alles kan, maar iedereen wél iets speciaals kan.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    De expositie is te zien van 11 februari tot en met 2 april 2017
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop.
Waar:      De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It