Vrolijk springende lammetjes in de wei. Er is geen ander beeld dat zó sterk aan de lente doet denken. Tijdens de Lammetjesdag op zaterdag 1 april zijn de schapen en lammetjes van herder Nellie Koster weer te bewonderen in de natuur van Ruygeborg. Herder Nellie Koster: “In het voorjaar zijn de schapen met hun lammeren in de natuur rondom de Nieuwkoopse Plassen te zien. Elk jaar weer een fantastische gebeurtenis!”LammetjesdagOok boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten kan zich enorm verheugen op de lente. “Het is prachtig om te zien hoe na een lange, donkere winter de natuur ontwaakt. Langzaam lengen de dagen, komen de knoppen aan de bomen en gaan de vogels weer zingen. En wat is nóg mooier dan nieuw leven een helpende hand te bieden? Mijn dochter helpt elk jaar bij de geboorte van lammetjes. Ik ben enorm trots als ik dat zie gebeuren!”

Grasmaaiers
Niet alleen zijn lammetjes leuk om naar te kijken, schapen hebben in het Nieuwkoopse plassengebied ook nog eens een ontzettend nuttige functie. De Texelaars en Swifter schapen zorgen samen met de heideschapen voor de begrazing van de natuurgebieden Ruygeborg en de Groene Jonker. De groei van struiken en planten wordt op deze manier in toom gehouden. “Het is moeilijk voor te stellen, maar als dit niet zou gebeuren, zouden de gebieden over een aantal jaren veranderen is bossen”, legt boswachter John uit.

Meld je snel aan voor OERRR Lammetjesdag!
Naast het bewonderen van de schapen en lammetjes is er bij Ruygeborg nog veel meer te doen! Zo leer je hoe je mooie schaapjes knutselt en kun je onder begeleiding van een gids door dit natuurgebied heen lopen. Kortom: een leuke dag voor het hele gezin! Meld je snel aan via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Hier vind je meer informatie, prijzen en locatie. Vooraf boeken via de website is voordeliger dan aan de kassa.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:   Kinderen vanaf 4 jaar (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom).
Wanneer:   Zaterdag 1 april 2017 – 11:00 u tot 15:30 u.
Waar:        Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, grote parkeerplaats: Nieuwveenseweg 21, 2421 LA Nieuwkoop
Entree:      Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It