Het is weer meivakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.
Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.Meivakantiepret

27 april: Seizoensvaartocht op Koningsdag
Geen zin in een drukke vrijmarkt? Op Koningsdag is Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen gewoon geopend voor het hele gezin. Tijdens een seizoensvaartocht, start om 14.00 uur, maak je kennis met de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart

28 april en 5 mei: OERRR Planten en Kruiden eten uit de natuur
Veel wilde planten in Nederland zijn eetbaar. Wist je bijvoorbeeld dat je met munt heerlijke kruidenthee kunt zetten? Langs de Nieuwkoopse Plassen groeit dit plantje volop. En van de appelbes uit Nieuwkoop kun je weer heerlijke jam maken. Vaar met ons mee de plas op. Ruik, voel en proef!

3 mei: OERRR Watersafari
Vanaf mei varen  op woensdagmiddag de boswachters van Natuurmonumenten weer uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Otterspeurtocht
Kom snel langs in het bezoekerscentrum voor de gratis speurtocht van Otje de Otter. Tijdens deze tocht kom je van alles te weten over Otje en zijn ottervrienden. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en hun (groot)ouders.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer: De hele meivakantie, precieze tijden op de website
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:    Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It