Varen met schilders en Jac. P. Thijsse op de Nieuwkoopse PlassenArtistieke vaartochten

Natuurmonumenten neemt je graag mee op ontdekkingstocht! Tijdens onze Haagse School vaartocht ontdek je de schilderachtige plekjes op de Nieuwkoopse Plassen. Bij het varen door de albums van Jac. P. Thijsse, ontdek je enkele nostalgische natuurschatten alsof deze rechtstreeks uit het boeken van Verkade komen.

Varen met schilders van de Haagse school is op vrijdag 19 mei. Als je vaart of wandelt door de Nieuwkoopse Plassen, waan je je soms in een schilderij uit de tijd van de Haagse School. Deze kunststroming ontstond tussen 1860 en 1900 en kende grootmeesters als J.H. Weissenburch, de gebroeders Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Tijdens de boottocht herleven de oude tijdens van deze kunstenaars weer. Onze natuurgidsen vertellen tijdens de vaartochten over de overeenkomsten en verschillen tussen het Nederlandse landschap van vroeger en nu.

Varen door de albums van Jac. P. Thijsse, de oprichter van Natuurmonumenten, is op zondag 21 mei. Zijn rijk geïllustreerde plaatjesalbums werden een groot succes. Ze lieten de schoonheid en rijkdom van de Nederlandse natuur zien. Ook droegen de teksten van Thijsse bij aan bewustwording over de noodzaak van natuurbescherming.
Door goed beheer krijgen flora en fauna weer nieuwe kansen. Dit zorgde voor mede voor de terugkeer van de otter die decennia uit dit gebied was verdwenen. Zou Jac. P. Thijsse tevreden zijn geweest over hoe het plassengebied er nu bijligt?

Wie, wat, waar?
Data:           Vrijdag 19 mei 14.00-16.00, Varen met de schilders van de Haagse School, (ook op 18 juni, 7 juli, en 9 september)
                  Zondag 21 mei 14.00-16.00, Varen door de albums van Jac. P. Thijsse, (ook op 8 juli en 16 september)
Kosten:        Ledenprijs: € 10,00, Niet leden prijs: € 15,00
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It