Kunst in MeervoudHoe beïnvloeden schilderijen en muziekstukken elkaar? In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten geven kunstenaar Merel van Engelen en muzikant Jim Teunis antwoord op die vraag. Hun expositie ‘Kunst in Meervoud’ toont het prachtige Nederlandse landschap in beeld én geluid. Gratis te zien van 5 juni tot en met 30 juli 2017 in Nieuwkoop. De officiële opening is op zondag 11 juni om 14.00 uur.
Kunstenaar Merel van Engelen en musicus Jim Teunis trokken afgelopen jaar door het land, samen met een aantal boswachters van Natuurmonumenten. Het duo liet zich inspireren door hun mooie natuurverhalen en deed kennis op over het beheer van het karakteristieke Nederlandse landschap. Dit resulteerde in een twaalftal impressionistische, kleurrijke schilderijen met bijbehorende dromerige muziekstukken. Met ‘Kunst in Meervoud’ hoopt het creatieve tweetal bezoekers los te laten komen uit de waan van de dag.


Merel en Jim bezochten diverse natuurgebieden in Zuid-Holland, zoals de Ackerdijkse Plassen en de Vlaardingse Vlietlanden. Bijzonder is dat beide gebieden zijn omringd door de stad. Tijdens hun bezoeken met de boswachter waren Merel en Jim zich nauwelijks bewust van de omliggende stad Rotterdam.
Natuurmonumenten zet zich in voor de bescherming van het Nederlandse landschap. De vereniging strijdt, samen met andere partijen, bij de provincie Zuid-Holland om Midden-Delfland aan te wijzen als Bijzonder Provinciaal Landschap. Met het oprukken van de steden Rotterdam, Delft en Den Haag komt het polderlandschap met zijn natuur, cultuurhistorie en recreatie in de verdrukking. De beoogde komst van de Blankenburgtunnel heeft desastreuse gevolgen voor de omgeving.

Bezoek de bijzondere expositie ‘Kunst in Meervoud’. Ervaar waarom ‘de groene long’ in de Randstad behouden moet blijven!
Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    De expositie is te zien van 5 juni tot en met 30 juli 2017. Op zondag 11 juni is om 14.00 uur de officiële opening
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC, Nieuwkoop
Waar:      De expositie is gratis te zien op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It