Sterrenkenner worden?OERRR sterrenkijkenk

Wil je de Nieuwkoopse Plassen in het donker beleven? Grijp je kans en reserveer snel voor deze eenmalige avondvaartocht. Deze activiteit is speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder. Een boswachter van Natuurmonumenten en een echte sterrenkenner van Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht varen mee op de boot.
Nachtleven
Een vaartocht door de nacht. Dat is bijzonder! Welke dieren worden actief in de nacht? Welke ga je in het donker zien? Of misschien zie je ze niet, maar hoor je ze wel?! Dus goed je oren spitsen wie weet hoor je een uil of zie je een vleermuis.


Sterrenkijken
De nachtelijke wereld van de sterren is fascinerend. In het donker speur je met de telescoop de ruimte af en ontdek je vele schatten. Een sterrenwacht legt uit wat er allemaal te zien is.
Hoe ziet het sterrenstelsel er uit? Hoe komen die sterren aan de hemel? Waarom geven zij licht? Herken je samenhangende sterrenbeelden zoals de Grote Beer? Om je op weg te helpen, geven we jou en je ouder een sterrenkaart me. Best interessant dus neem een zaklamp mee!
Wie, wat, waar?
Datum:     zondag 13 augustus 2017
Tijd:         19.30 uur – 21.30 uur
Kosten:     Ledenprijs: €6,00
               Niet leden prijs: €9,00
               Kind t/m 12 lid: € 6,00
               Kind van OERRR € 6,00
               Kind t/m 12 niet lid € 9,00
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Deelname voor kinderen vanaf 9 jaar
Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It