Het winterseizoen staat voor de deurBezoekerscentrumWinterseizoen

Natuurmonumenten sluit na een mooi seizoen de zomerperiode tevreden af. Beheerder Nicole Hoven:”Er zijn veel activiteiten geweest in en rondom het Bezoekerscentrum. Er is volop gevaren en menig bezoeker genoot van deze prachtige ervaring op het water.”
De komende winterperiode zet Natuurmonumenten het Bezoekerscentrum in 'de winterstand'. Hoven: “Vanaf woensdag 1 november tot 1 april gelden in Nieuwkoop gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in deze winterperiode elk weekend bij ons terecht van 12.00 tot 16.00 uur.”

In de vakantietijd zijn er ook activiteiten zoals de OERRR Vette Vogel Dag op donderdag 28 december. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders maken tijdens dit jeugdevenement vogelsnacks. Tijdens deze dag gaan de deuren van het bezoekerscentrum bovendien al om 10.00 uur open.

Bikkelvaartochten met erwtensoep
Ervaren hoe de winter de Nieuwkoopse Plassen in zijn greep heeft? Zelfs in de wintermaanden kun je mee het water op! Tijdens de vaartocht kun je vogels bewonderen die de winter op de plassen doorbrengen. Halverwege stappen we uit voor een korte wandeling om even op te warmen. Een zelfgebakken broodje en een beker warme chocolademelk dragen hier héérlijk aan bij. Na afloop staat er een smaakvolle kop erwtensoep klaar. Kom en beleef de winter vanuit een open fluisterboot.

Feestdagen
De openingstijden rondom de feestdagen zijn ook aangepast. Het bezoekerscentrum blijft gesloten op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en op Oud- en Nieuwjaarsdag. Kijk voor actuele openingstijden en de volledige winterprogrammering van het bezoekerscentrum op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop.

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It