Bonte verzameling sterrenstelsels te zien in Nieuwkoopmicromacro

Met ‘micro macro kosmos’ presenteert Heidi Ochsner magische schilderijen van wol en gemengde technieken. In deze expositie ontmoeten kleine bouwstenen, zoals cellen, elkaar. Maar zijn ook grote elementen als planeten en gigantische sterrenstelsels te bewonderen. De kunstwerken zijn gratis te zien tijdens de weekenden van 10 februari tot en met 2 april in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Op 18 maart geeft de kunstenaar in het bezoekerscentrum een workshop schilderen met vilt.

Bonte wereld
Een eerste blik op de geëxposeerde werken roept nieuwsgierigheid op naar welke wereld Heidi ons wil ontvoeren. Het alledaagse is niet precies vast te stellen. Toch voelen we ons in de bonte wereld van bollen, kringen, spiralen, kleine en grote organismen niet buitengesloten. Integendeel, we worden er juist tot aangetrokken!

Verfijnd
In micro macro kosmos zijn schilderijen van gevilte wol en geschilderde werken in een mengtechniek van acrylverf met tekenmateriaal te zien. Daarmee is Heidi in staat om dunne kleurlagen van hele fijne draden over elkaar heen te verwerken. Zo ontstaat een structuur die nog verfijnder is dan een werkwijze met potlood en pastelkrijt. Het geeft bovendien een warme, menselijke uitstraling aan de gevilte schilderijen.
 
Wie, wat, waar?
Voor wie:   Iedereen
Datum:      Alle weekenddagen in de periode van 10 februari tot en met 2 april 2018
Workshop: Op zondag 18 maart geeft Heidi een workshop ‘Schilderen met vilt’. De kosten daarvan zijn € 30,- per deelnemer.
Adres:       Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC, Nieuwkoop
Waar:        De expositie is gratis te bezichtigen op de bovenverdieping van het centrum.

Pin It