Op 27 april kleurt Nederland oranje! De kleur van ons Koninghuis, ‘de Oranjes’. Een kleur die ons verbindt. Ook bij andere gelegenheden halen we immers de oranje slingers uit de kast en voelen ons één met onze buren en alle andere landgenoten. Vaak gaat het om internationale sportevenementen, voetbal, schaatsen, hockey, tennis, noem maar op! We zijn dan trots op onze sporters en ons land. En we hebben zin in een feestje!
Zo is het ook op Koningsdag. De schoolkinderen beginnen al eerder. Tijdens de koningsspelen staan naast sport, ook zang en dans centraal. 27 april is voor de één een feestelijke vrije dag en voor de ander vooral de verjaardag van de Koning. Het is de enige verjaardag die we allemaal vieren. We eten een oranje tompoes of slaan een oranjebittertje achterover. De Oranjeverenigingen zijn al maanden in touw om er een geweldig feest van te maken. De dag start met de traditionele aubade en kinderen kunnen aan de slag met tal van activiteiten. Als het weer een beetje meezit, trekt iedereen naar buiten en wordt het een dag vol ontmoeting en gezelligheid. Ik zou zeggen, maak gebruik van deze gelegenheid en maak ook eens een praatje met mensen die u misschien nog niet zo goed kende. Wie weet komen wij elkaar tegen…. Ik wens iedereen mooie ontmoetingen op deze Koningsdag!
Victor Molkenboer,
Burgemeester

ZATERDAG 21 APRIL TONEELAVOND

20.00 uur: Toneelavond in de Milandhof
19.30 uur: Zaal open
Het toneelstuk:” EEN PAAR TINTEN VROLIJKER GRAAG”
geschreven door: Piet Kuyper

Korte inhoud:
Het stuk speelt zich af in de showroom van modehuis “Sylvia”. Eigenaresse De Brie wil voor de komende modeshow dat het modehuis er van binnen en buiten weer als nieuw uitziet. De laatste loodjes wegen echter het zwaarst, vooral voor het personeel op de werkvloer...al weken krijgen zij geen geld met alle gevolgen van dien.....alleen de aankleding van de show is belangrijk in de ogen van De Brie....The show must go on! Niet iedereen denkt hier zo over, zeker niet als de bankrekeningen van sommigen geblokkeerd worden en familie verhaal komt halen...dit zorgt uiteraard voor hele komische situaties...


Tijdens de pauze is er een verloting met mooie prijzen. o.a. Beschikbaar gesteld door onze Zegveldse Middenstand!!
FIETS VAN STOOF heeft weer een prachtige fiets beschikbaar gesteld!! (deze wordt apart verloot) (gewonnen prijzen kunnen niet worden geruild of in geld worden omgezet)

Rolverdeling:
Joop, eigenaar Schilderbedrijf - John Muijt
Harry, schilder - Jonathan de Leeuw
De Brie, eigenaresse van modehuis “Sylvia” - Margriet Vermeij
Karin, personal assistent van mw. de Brie - Marjorie Maat
Els, Vriendin van Joop - Mijntje de Leeuw
Truus, vrouw van Harry - Anja Splinter
Osman, schoonmaker en klusjesman - Arie de Groot
Marie Claire, mode-inkoopster uit Parijs - Anne-Carlijn Duut
Regisseur - Ton Beukers
Souffleuses - Ina Brak, Agnes de Leeuw
Grime - Anja de Bruijn, Margreet v. Vliet
Geluid - Huib de Bruijn, Peter Sterke, Mark Uittenbogaard
Fotograaf - Erik Schalkwijk
Toegang tot en met 11 jaar 3,- vanaf 12 jaar 5,-
Deze toneelavond wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gasterij de Milandhof, Rabo Dichtbij Fonds Rijn en Veenstromen,
VSB Fonds Woerden, Schildersbedrijf Beukers
Er zijn plaatsen met “ringleiding”. Als u hier gebruikt van wilt maken kunt u contact opnemen met Margriet Vermeij tel: 06-21807560

27 APRIL 2018 KONINGSDAG

7.30 uur VLAGGEN UIT
8.00 uur KLOKLUIDEN
8.25 uur RONDGANG DOOR HET DORP
Muziekvereniging “Kunst na Arbeid” vertrekt vanaf de Milandhof voor een korte rondgang door het dorp. Bij basisschool de Jorai sluiten de schoolkinderen aan. Kinderen uit Zegveld en De Meije die naar andere scholen gaan, worden ook uitgenodigd in de optocht mee te lopen. Zij kunnen zich bij de Jorai opstellen.
8.45 uur AUBADE
Voor de Milandhof is de aubade door de schoolkinderen en inwoners. De tekst van de liederen wordt ter plaatse uitgedeeld, zodat iedereen kan meezingen. Alle Zegvelders die een koninklijke onderscheiding dragen, of dit jaar hebben gekregen, worden uitgenodigd om bij de aubade op het “bordes” te staan.
9.30 uur KINDERACTIVITEITEN
De kinderen van groep 1 en 2 gaan op de creatieve toer, STRAATTEKENEN. Elk kind krijgt een “vak” toegewezen waarin ze met stoepkrijt een mooie tekening mogen maken. Het thema is: Zegveld
De kinderen van groep 3, 4 en 5 kunnen ook hun tekentalenten laten zien, zij hebben dezelfde opdracht maar beelden Zegveld uit op canvas met plakkaatverf. Het is de bedoeling dat deze activiteiten buiten plaatsvinden, bij slecht weer wijken we uit naar de Milandhof. Per leeftijdsgroep/ klas is er een mooie prijs te winnen. Dit wordt bepaald door een deskundige jury.
9.30 uur JUNIOR SURVIVALSPEL GROEP 6 T/M 8
Een sportieve uitdaging in spelvorm. Het spel begint om 9.30 uur en is in de sporthal van de Milandhof, zorg dat je op tijd bent. Als je eerst meeloopt met de muziek is het handig om je snel bv in de  Milandhof te verkleden. Om deze survival te winnen komt het erop aan dat je met je team snel en slim de opdrachten uitvoert.Iedereen die aan de kinderspelen meedoet krijgt drinken en wat lekkers.
10.30 uur FIETSPUZZELTOCHT
De Oranjevereniging heeft een fietspuzzeltocht uitgezet binnen de dorpsgrenzen van ons mooie Zegveld. We hebben ook dit jaar weer geprobeerd voor alle leeftijden een mooie puzzeltocht uit te zetten.
Tijdens de tocht zijn er diverse rebusvragen en foto’s die moeten worden opgelost/opgezocht. U kunt tussen 10.30 en 11.30 uur de route ophalen. De start van de tocht is bij de Milandhof. Vertrek op tijd
zodat u niets mist van de rest van het programma.
Inschrijfgeld:
Tot en met groep 6 van de basisschool €1,00
Vanaf groep 7 t/m 15 jaar €1,50
Vanaf 16 jaar €2,00
Prijzen naar deelname.
Het antwoordformulier kunt u dezelfde dag tot 18.00 uur inleveren op Korensloot 70, 3474 HM bij Gijs van Brenk.
13.30 uur VOLKSSPELEN
De volksspelen worden gehouden rond het water bij de Molenweg – Julianalaan, de deelname is gratis.
Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten mag meedoen. De prijzen zijn naar deelname.
1. Kruiwagen klimberg race
2. Stormstepbaanrace
3. Tonnetje varen

Bij de kruiwagen klimberg probeert men met 2 personen zo snel mogelijk bij de berg te komen en die te overwinnen.

De stormstepbaanrace is een mooie man tegen man of vrouw tegen vrouw wedstrijd, snel kunnen steppen en klauteren, een waar spektakel en dan de snelste tijd neer zetten.

Het tonnetje varen gebeurt met antieke weikuipen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk het parcours afvaart.

Voor deelnemers en toeschouwers zal er deze middag weer veel plezier te beleven zijn. Een kraam waar u koffie, thee, frisdrank en andere versnaperingen kunt kopen staat langs het parcours.

17.00 uur PRUTRACE
Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten kan meedoen aan de 12e ZEGVELDSE PRUTRACE. De prutrace wordt gehouden op enkele stukken weiland op de hoek Middenweg/Rondweg. Deelnemers
leggen een nieuw parcours af met hindernissen waar bij onder meer wadend of zwemmend sloten worden overgestoken. Het dragen van schoenen is verplicht. Geadviseerd wordt een lange broek te dragen.
De deelname is gratis. Prijzen zijn naar deelname.
Elke deelnemer ontvangt een herinneringsvaantje.
Inschrijven vanaf 16.45 uur. De wedstrijd gaat over 2 ronden. Eén ronde is ongeveer 250 meter.
Het publiek kan de wedstrijd zien vanaf het fietspad langs de Middenweg of vanaf de Rondweg. De brandweer staat bij de finish.

19.15 uur GEKOSTUMEERD VOETBAL
In de Milandhof (bij mooi weer bij Siveo) word om 19.15 uur gekostumeerd gevoetbald.
Inschrijven per team van 5 personen. Meer personen zijn uiteraard mogelijk, maar dan wordt er tijdens de wedstrijden gewisseld. Er wordt met 5 personen tegelijk gespeeld.
Als u geen team kunt samenstellen dan kunt u worden ingedeeld in een ander team. Er wordt gespeeld om de eer en niet om de winst. Het leukst verklede team ontvangt een prijs. Doe mee als straat, vriendenclub of gewoon voor de gezelligheid. We werken in 2 poules, groep 7 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. Voetbal schoenen zijn niet toegestaan, er mag alleen gespeeld worden op sportschoenen.

4 MEI 2017 DODENHERDENKING

Op vrijdagavond 4 mei aanstaande vindt de dodenherdenking plaats bij het monument aan de Middenweg.
18.00 uur Vlaggen halfstok.
19.45 uur Klokluiden.
19.50 uur Bijeenkomst bij het monument.
Stemmige muziek door muziekvereniging “Kunst na Arbeid”.
19.59 uur Trompettist blaast ‘’Taptoe’’.
20.00 uur Twee minuten stilte.
20.02 uur Trompetsignaal.
Kranslegging.
Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om een bloem of bloemen bij het monument te leggen.
De declamatie wordt voorgelezen door de heer Frank Burgers.
Afsluitend zingen we het Wilhelmus. (2 coupletten)
U bent allemaal van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn. We willen stilstaan bij alle mensen die het slachtoffer werden van oorlog en vervolging.
Iedereen die dat wil, kan bij een van de bestuursleden van de Oranjevereniging een bloem halen en deze bij het monument leggen.

ZATERDAG 5 MEI 2017 BEVRIJDINGDAG

7.30 uur VLAGGEN UIT.
8.00 uur KLOKKENLUIDEN.
10.00 uur KINDERTHEATER
Net als vorig jaar komt Theater Fantast een leuke voorstelling spelen. Dit jaar spelen ze ‘’Spaghetti van Menetti.‘Menetti is moe. Heel erg moe. Hij heeft de hele nacht gelopen. Eindelijk komt hij in een stadje terecht. Daar kan hij lekker gaan slapen. Eenmaal aangekomen in Spriet ontdekt hij iets eigenaardigs. De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen.Ook de bomen en de lantaarnpalen. De Sprieten zelf zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen. En past Menetti wel in de bedden van Spriet? Kan hij wel door de winkeldeuren? Dan krijgt Menetti een fantastisch idee….. Maar pakt dat idee wel zo goed uit?’

13.30 uur BUIKSCHUIF WEDSTRIJD
Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk op je buik over de baan schuift en de bel luidt. Iedereen vanaf groep 7 kan mee doen. Voor de snelste beller is er een prijs.

Het bestuur van de Stichting “Christelijke Oranjevereniging Zegveld” bestaat uit:
Gijs van Brenk - voorzitter
Florentina Immerzeel - secretaris
Danielle van Elk - penningmeester
Marcel Dekker
Miranda van der Knaap
William Langerak
Adrie van Meurs
Margriet Vermeij
Bent u nog geen donateur van de Oranjevereniging? En wilt u onze vereniging graag steunen? Geef u op bij één van de bestuursleden of neem contact op met de penningmeester, Daniëlle van Elk, Berkenlaan 22, 3474 KA, 0348-508753.
Heeft u een van onze bestuursleden gemist voor het geven van uw donatie of wilt u nog een vrijwillige bijdrage geven aan de Oranjevereniging?
Ons banknummer is: NL36 RABO 0341 9018 06
Alle activiteiten georganiseerd door de Oranjevereniging zijn mede mogelijk gemaakt door:
Rabo Dichtbijfonds
VSB Fonds Woerden
Fiets van Stoof
Gasterij de Milandhof
Vormgeving: William Ton - Het verborgen design

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aan bovenstaand programma kunnen geen rechten worden ontleend en het programma kan in sommige gevallen worden gewijzigd. Gewonnen prijzen kunnen niet worden
geruild of in geld worden omgezet. Bij twijfel beslist het bestuur.

Pin It