Hilda Hendriksen exposeert onder de titel ‘Natuur en een beetje fantasie’ haar schilderijen van bloemen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. Het liefst werkt deze kunstenaar zoFanstasievolleBloemenals te zien is in deze expositie: op grote doeken met acryl. Haar kleurrijke werken zijn vanaf heden tot en met 4 juni gratis te bewonderen in het Nieuwkoopse bezoekerscentrum.

Hilda groeide op in Boskoop middenin de natuur. Dit thema werd bepalend voor haar werk. Ze ziet de natuur als een prachtig palet, een ‘atelier’ waarin alles voorhanden is. Waterlelies, klaprozen en tulpen kenmerken haar beginperiode. Sinds 1982 woont en werkt ze in Delft, een andere prachtige en inspirerende omgeving.

Beeldhouwen op het doek
Hilda werkt intuïtief en laat zich verrassen wat er op het doek ontstaat. Laag voor laag, beeld voor beeld. Ze ervaart dit als ‘beeldhouwen op het doek’. Hilda heeft al heel wat succesvolle tentoonstellingen in binnen- en buitenland op haar naam staan. Zo exposeerde ze in grote buitenlandse steden als Parijs, Stockholm en Brussel.

Wie, waar en wanneer?
Datum:    Dagelijks te zien tot en met 4 juni 2018
Tijdstip:   Woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten:    Gratis
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
Meer info: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It