In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.
Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

Zondag 29 april: Seizoenskanotocht (volwassenen)meivakantie
Varen op de Nieuwkoopse Plassen is al mooi. Toch is varen met een kano misschien nog wel mooier! Dicht op het water peddel je langzaam door smalle slootjes en poelen. Onderweg vertellen natuurgidsen over de bijzondere flora en fauna langs de kanoroute.
Let op! Het bezoekerscentrum is NIET het startpunt. We vertrekken vanaf Restaurant ZoetWater.
Maandag 30 april: Vaartocht bij volle maan (volwassenen)
Tijdens deze nachtelijke vaartocht geniet je van de rust op de plas en het landschap onder de volle maan. De opkomende volle maan zien is altijd weer een bijzondere natuurgebeurtenis. Het maanlicht geeft de smalle slootjes van de Nieuwkoopse Plassen een mysterieuze aanblik. Je maakt bovendien kans op een ontmoeting met typische nachtdieren.


Dinsdag 1 mei: Workshop ijsvogel bouwen (volwassenen)
Voor natuurgids Cock van Luling is de natuur een bron van inspiratie. Tijdens deze workshop maak je samen met haar een ijsvogeltje dat helemaal is opgebouwd uit Chinees hardsteen met een combinatie van textiellijm en een steenpoeder. Nadat je het op kleur hebt gebracht, neem je jouw creatie direct mee naar huis.
Zaterdag 5 mei: OERRR varen en eten uit de natuur (kinderen)
Stel, je bent verdwaald in de natuur en je krijgt honger. Wat dan? Tijdens deze ochtend leer je hoe je in zo’n geval je kostje bij elkaar sprokkelt. Afzien? Nee, hoor! Een wilde plant smaakt namelijk overheerlijk. Met een fluisterboot varen we door smalle slootjes naar een onbewoond eiland waar we eetbare wilde planten verzamelen.
Zondag 6 mei: Varen en workshop natuurfotografie (kinderen)
Ben je tussen de 9 en 15 jaar oud? Breng jij je tijd graag buiten door en wil je (beter) leren fotograferen? Dan is deze fotoworkshop en vaartocht natuurfotografie echt iets voor jou! Deze workshop wordt begeleid door natuurfotograaf Quiniver (17). Hij schreef samen met zijn vriend Frederiko het doe-boek Natuurfotografie voor kinderen.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Kinderen en volwassenen
Wanneer: De hele meivakantie, precieze tijden op de website
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:    Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It