Kika Notten exposeert onder de titel ‘Spiegelingen’ haar schilderijen in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Kika schildert met ei-tempera op doek, een hele ambachtelijke en arbeidsintensieve techniek. De schitterende expositie is van 1 augustus tot en met 2 september te bekijken.KikaNotten

De kunstenares groeide op in Wassenaar, waar de natuur haar veel inspiratie gaf. Zij werkt in de achtergrond met grove streken, vegen, schuren en krassen waardoor een bepaalde surreële sfeer ontstaat. Daarna gaat ze met hele fijne penselen heel precies en tekenachtig te werk. Na vele lagen wordt het schilderij interessant en krijgen de kleuren hun intensiteit. Die gelaagdheid past goed bij haar thema’s. In de natuur is alles laag over laag, bomen staan voor andere bomen, grassen voor een uitzicht, duinen achter het bos.

Haar onderwerpen vindt zij soms ver van huis, maar ook vaak in haar directe omgeving. Haagse bossen en bomen en reflecties in het water. Kika wil de schoonheid van de dagelijkse landschappen vastleggen. Het ritme van de bomen bepaalt de compositie en het kleurgebruik de sfeer. Het alledaagse verrast, het gewone wordt bijzonder, maar het blijven landschappen zoals iedereen die kent.

Kika heeft al heel wat succesvolle exposities van haar betoverende schilderijen op haar naam staan. Haar werk bevindt zich in diverse privé collecties in binnen- en buitenland.

Wie, wanneer, waar?

Voor wie: Iedereen.
Datum:    De expositie is te zien van 1 augustus tot en met 2 september 2018. Op 19 augustus is Kika Notten vanaf 13.30 uur aanwezig om haar werkwijze toe te lichten.
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop.               
Waar:      De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It