Dit schooljaar hebben alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden het boekje “Sjors, ontdek je talent!” gekregen.

logo sjors sportief en creatief

In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Dit (nieuwe) project van Brede School Woerden en Beweegteam Woerden heeft als doel om alle basisschoolleerlingen uit Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen de kans te geven om op een laagdrempelige manier hun interesses en talenten te ontdekken.

Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 binnen de gemeente Woerden kunnen kennis maken met passend aanbod binnen de domeinen sport, gezondheid, cultuur, natuur, techniek, welzijn, etc. Kinderen uit Zegveld konden hiervoor naar Woerden, Kamerik of Harmelen, maar vanaf april kunnen zij ook een aanbod op de Jorai volgen. Op de planning staan een cursus Graffiti voor groep 7 en 8 wat wordt gegeven door het Kuvo en een kookworkshop van Caatjes Keuken voor de groepen 3 t/m 6.

Het inschrijven gebeurt via de website www.sjorssportief.nl of via de Sjors-app. Kinderen kunnen altijd op alle locaties meedoen aan de activiteiten, dus niet alleen op de eigen school. Per wijk en kern sluiten de activiteiten zo veel mogelijk aan op de schooltijden van de scholen in de betreffende wijk. De activiteiten vinden plaats in ruimtes van de scholen en/of op de locatie van de sportaanbieder en worden gegeven door deskundige docenten. De activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding (max. € 5,- per les) te volgen.

Voldoende keus voor iedereen!
De kinderen hebben de keuze uit meer dan 80 activiteiten zoals freerunnen, voetbal, kanoën, duiken, judo, dansen, tennis, basketbal, maar ook muziek maken, cartoontekenen, creatief denken, schilderen, koken, knutselen, techniek, timmeren, chemieproefjes, programmeren enz. Kortom: er is keus genoeg voor alle Woerdense talentjes en nu dus ook in Zegveld!

Pin It