Tijdens deze vaartocht beleef je het voorjaar in de Nieuwkoopse Plassen. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. In onze fluisterboot Blauwjantje vaar je langs de mooiste plekjes van de omgeving. Neem je verrekijker mee en geniet van de ontluikende lente!varenNieuwkoopsePlassen

Trekvogels
De Nieuwkoopse Plassen is een oase van rust middenin de drukke Randstad. Het natuurgebied wordt geroemd om de vele purperreigers, zwarte sterns en lepelaars die er leven. In het voorjaar kijk je kilometers ver uit over de gemaaide rietlanden. Daar zie je de trekvogels vliegen die vanaf april terugkeren vanuit hun overwinteringsgebieden. Ze komen naar Nieuwkoop om te broeden en hun jongen groot te brengen. Elk voorjaar is het weer een feest om dit schouwspel waar te nemen!

Bloemenzee
Niet alleen de vogels zorgen in het voorjaar voor spektakel. Ook kleuren in de lente de bloemrijke hooilandjes roze, geel en paars van echte koekoeksbloemen, dotterbloemen en moeraskartelbladen. Vanaf eind mei is langs de waterkant volop gele lis te vinden.

Meld je aan!
Als je mee wilt met de lentevaartocht door de Nieuwkoopse Plassen dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop. Hier vind je meer informatie, prijzen en tijden. De vaartochten staan gepland op donderdag 25 april, vrijdag 26 april,  woensdag 8 mei, woensdag 15 mei en woensdag 22 mei.

Pin It