Op zaterdag 15 juni om 09:45 uur organiseert Staatsbosbeheer een speciale excursie door de mooie schraallanden langs het riviertje de Meije. Ontdek wat de schraallanden zo speciaal maakt.

Langs het riviertje de Meije, bij Zegveld, ligt een van de weinige grote stukken schraalgrasland van West-Nederland en een relict van eeuwenoud agrarisch gebruik. Dit gebied is nog voor een groot deel in de oorspronkelijke staat zoals de landerijen er ca. 100 a 150 jaar geleden uitgezien hebben. De landjes lagen te ver van de boerderij en werden daardoor nooit bemest, slechts gehooid. Zo ontstond voedselarm land met een bijzondere vegetatie. Ooit was heel het Groene Hart bedekt met dit soort schrale graslanden. Schraal klinkt arm, maar: hoe minder voedsel in de grond, des te rijker het leven. De schraallanden herbergen vogels, vlinders en bijzondere planten zoals blauwe zegge, moerasviooltje en klokjesgentiaan.

Meije Schraallanden

De Staatsbosbeheer gidsen ontvangen de deelnemers om 09:45 in eetcafé de Halve Maan  Hazekade 20, 2411PP de Meije (Bodegraven) met koffie of thee. Na een korte uitleg gaan we het gebied in en om 12:00 uur bent u weer terug op het startpunt. De kosten, inclusief een kopje koffie of thee bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. Goede wandelschoenen en eventueel een verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan.

U dient zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en telefoonnummer

Pin It