Vossenjacht

door Annita, Marion en Aniek
De Meije - Vrijdag 17 mei jl. was de laatste Clubavond van het seizoen. Na een waardevol jaar waar we veel leuke, interessante en leerzame dingen hebben gedaan, was het tijd voor ontspanning. De jongeren hadden tweetallen gemaakt en met pen en papier in de aanslag gingen ze op zoek naar vossen, dit zijn mensen die verkleed zijn en verstopt zitten/rondlopen en een letter bij zich hebben, deze letter hebben ze nodig om een woord te kunnen puzzelen.

We hadden mooi weer en de vossen waren dan ook verstopt op het kerkplein, parkeerplaats van school en het schoolplein, maar natuurlijk konden ze ook in de kerk of pastorie zitten. We hadden een zingende/dansende pinguïn achter het orgel, een sheriff in de kerktoren, een non in de kast onder de koorzolder, in de kelder van de keuken zat ook al iemand, bij de Mariagrot zat wel een heel eng iemand en er werd gevist. Een dronken iemand lag laveloos onderuit en er waren 2 boeven voortvluchtig, verder was er nog een hippie, matroos en een heks, maar die hardloper kwam wel erg vaak voorbij... op de parkeerplaats bleef toch lang ongezien dat er iemand in een auto lag, totdat er na wat getoeter, wat aandacht werd getrokken. Na alle 13 vossen te hebben gevonden, kon men puzzelen. Alleen waren wij wat gemeen, want het was een 9 letterig woord, dus na wat hints werd dan eindelijk het woord SACRISTIE gepuzzeld. Wat is dat??? Ik ken dat woord niet... Dus nog even uitgelegd en toen oja...
Met zijn allen nog een heerlijke kop koffie/thee of limonade met cake en slagroom genuttigd en op naar buiten, want Marion stond de hele avond al bij het gezellige kampvuur, waar we nog marshmallows hebben geroosterd. Kortom een zeer geslaagde avond en iedereen dank voor zijn inzet.

Bron: Pax Christi magazine - juni 2019


 
 

Pin It