Misdienaars gevraagd!

Op 2 juni hebben vijf kinderen in onze geloofsgemeenschap hun Eerste Communie gedaan. Allemaal van harte gefeliciteerd. En.. nu kun je ook misdienaar worden. Eén van de Communicanten heeft
zich al aangemeld als misdienaar: dit is Stefan van Vliet. Daar zijn we heel blij mee. Stefan, succes tussen alle meiden.
Helaas gaan er ook twee misdienaars stoppen. Julia en Elise vd Kleij, bedankt voor jullie inzet. Als misdienaar mag je de pastoor meehelpen bij de eucharistieviering, er zijn altijd twee misdienaars. Dit
betekent dat je gemiddeld 1 keer in de zes weken mag dienen en met feestdagen wat vaker.
Lijkt het je leuk om misdienaar te worden of wil je eerst meer hierover weten? Neem dan contact op met Astrid van Lieshout, E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerste Communieviering

Zondag 2 juni was het zover: Liselotte, Ires, Stef, Stefan en Nancy deden hun eerste communie. De voorbereiding hiervoor was al begin dit jaar begonnen: we zijn drie zondagochtenden bij elkaar gekomen in de pastorie om te praten over het grote hart van God, van Jezus en ons eigen grote hart. Daarbij hebben we geknutseld en hadden we een rondleiding in de kerk met pastor Huub.


We hebben de liedjes voor de viering geoefend en versiering voor in de kerk geknutseld. Thuis hebben we ook nog aan het project “Blijf dit doen” gewerkt, een mooi boek met vragen en opdrachten. Zondag zagen de kinderen er alle vijf prachtig uit, met een mooie regenboogcorsage. De kerk was ook versierd met allemaal regenbogen. We hebben geluisterd naar het verhaal van de Ark van Noach en zongen over de regenboog en over dromen. Het thema van de viering was “Laat je droom bestaan”. Het werd een hele mooie viering. De communicanten mochten pastor Huub helpen bij het klaarmaken van de tafel, zij ontvingen voor het eerst de Communie en mochten drinken uit de Beker. Het was een prachtige zonnige dag dus na de viering werden buiten foto’s gemaakt. Ondertussen konden hun gasten alvast aan de koffie want pastor Huub had verteld dat de sleutel onder de mat lag en het gebak op de tweede plank in de koelkast.

Uitstrooiveld

De begraafplaats in de Meije is sinds kort uitgebreid met een as uitstrooiplaats. Via een van de regionale uitvaartondernemers werden wij benaderd of er een mogelijkheid was om de as van een dierbare overledene uit te strooien op onze locatie. Een klein stukje terrein helemaal achter op het kerkhof leek hier wel geschikt voor. Na overleg met de Locatieraad en het pastoraal team konden we aan deze wens tegemoet komen.
Op donderdag 16 mei, na de ochtendviering van 9 uur, heeft pastor Huub de uitstrooiplaats ingezegend. Bijzonder detail is wel dat op dat moment op het kleine veldje een eend zat te broeden. Met het nest jonkies is het vast helemaal goed gekomen.

Pin It