Bied arme kinderen een mooie onvergetelijke vakantie!

Wie helpt ons: Gastgezinnen gezocht voor de kindervakantie 2020

RoemenieNog altijd leven kinderen in Roemenië onder erbarmelijke omstandigheden. Gezinnen proberen het hoofd boven water te houden en kinderen zijn vaak de dupe. De Stichting Roemeense Kinderhulp heeft het lot van deze kinderen aangetrokken en helpt de lokale bevolking in vier plaatsen in Transylvanië (Sovata, Sarateni, Chibed en Eremitu) met diverse projecten. Naast een eigen familiekindertehuis en een hulpgoederentransport, organiseert zij al 30 jaar kindervakanties voor kansarme kinderen. Dit jaar komen van 12 juli tot en met 1 augustus 42 Roemeense kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar naar Nederland voor een bijzondere vakantie. Deze vakantie biedt de kinderen de kans om hun eigen ellende even te vergeten en éénmalig een unieke ervaring te beleven die hen hun hele leven bij blijft. De kinderen verblijven per tweetal bij een gastgezin. Voor deze vakantie zoeken wij gastgezinnen om de kinderen een unieke ervaring mee te geven.

De vakantie hoeft zeker geen luxe vakantie te zijn. De eerste keer de zee zien, samen naar het zwembad, een spelletje doen, een stukje fietsen, met alle kinderen naar het pretpark, lekker dansen op de kindervakantiedisco. Stuk voor stuk herinneringen die genoemd worden als er gevraagd wordt naar de favoriete momenten van de kindervakantie die in het verleden mee geweest zijn met de kindervakantie. Een andere omgeving geeft de kinderen een stimulans om iets van hun leven te maken. Enkele kinderen waren zo enthousiast over de kindervakantie, dat zij jaren later als begeleider mee zijn geweest.

De kinderen verblijven per tweetal bij een gastgezin. De gastgezinnen worden goed begeleid: er komen twee begeleiders uit Sovata mee om u en de kinderen te helpen bij taal- en/of andere problemen; ook is er een informatieavond en staat de Stichting de gastgezinnen bij met raad en daad. Ook gastgezinnen onderling helpen elkaar met opvang, tips en ondernemen samen activiteiten.

De kindervakantie is niet alleen een unieke belevenis voor de Roemeense kinderen ook voor het Nederlandse gezin geeft dit een bijzondere kijk op hun eigen leven. Beleef eens een andere vakantie en doe mee met de kindervakantie van de Stichting Roemeense Kinderhulp!

Helpt u deze kinderen aan nieuwe unieke ervaringen en herinneringen?

Vraag meer informatie aan!

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en neem voor meer informatie contact op met:
Karin Mentink: 030 – 6886 128,
Petra de Vos: 0348 – 5541 99
Keesjan Steverink: 06 – 2460 7614 of
Caroline de Kruijf: 0348- 691865.

Of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de Stichting is te vinden op de website www.roemeensekinderhulp.nl of onze facebook-pagina www.facebook.com/RoemeenseKinderhulp 

Pin It