Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september zetten honderden sportclubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in Nederland hun deuren weer open in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Het doel van deze sportieve week is zo veel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Beweegteam Woerden organiseert tijdens de Nationale Sportweek extra activiteiten voor jong en oud. 'Wij willen in deze sportieve week een gezonde en actieve leefstijl promoten. Niet alleen omdat sporten heel erg leuk is, maar ook omdat sport veel met én voor mensen doet', vertelt Daan van Koert van Beweegteam Woerden.

'Sport doet iets met je' is dit jaar weer het thema van de landelijke NOC*NSF Nationale Sportweek. Sport maakt je niet alleen fitter, het geeft ook meer zelfvertrouwen, het maakt je socialer en het creëert nieuwe vriendschappen. Sport haalt het beste in mensen naar boven, het leert je grenzen te stellen en jezelf uit te dagen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Kortom: sport doet iets met iedereen, van jong tot oud en ongeacht achtergrond, geslacht, geloofsovertuiging of huidskleur.
Tijdens de Nationale Sportweek organiseert Beweegteam Woerden activiteiten voor verschillende doelgroepen. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners, zoals sportverenigingen, scholen, zorginstellingen, gemeente Woerden, Team Sportservice Provincie Utrecht, Buurtwerk, Samen voor Woerden, Albert Heijn Woerden en Intersport Twinsport Woerden.
 
Kick-off Stoepranden in de stad
In Woerden trappen we de Nationale Sportweek ludiek af door te gaan stoepranden op het Kerkplein in Woerden. Een gezellig oud-Hollands spel wat veel mensen kennen én waar iedereen aan mee kan doen. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht en Buurtwerk Woerden. Op vrijdag 18 september is iedereen tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom op het Kerkplein voor een ouderwets potje Stoepranden!

Woerden Wandelt
Een andere activiteit waar iedereen aan mee kan doen is het online evenement Woerden Wandelt. Inwoners kunnen zich per mail aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens houden deelnemers in de Nationale Sportweek een week lang via een wandel-app bij hoeveel stappen zij zetten. De deelnemers wandelen niet voor niets. Aan het eind van de week kunnen zij een screenshot opsturen van de resultaten en kans maken op één van de 20 prijzen, die beschikbaar worden gesteld door Intersport Twinsport Woerden.
Promotie sportaanbod en gezonde verenigingen
Ook zijn er natuurlijk weer leuke dingen te doen voor/met de Woerdense sportaanbieders. Uiteraard zetten zij weer hun deuren open en starten ze het nieuwe sportseizoen weer op! Om iedereen kennis te laten maken met hun sport, kunnen de “Ik neem je mee”-posters worden opgehangen. Hiermee geven verenigingen aan dat leden een vriend/vriendin mee kunnen nemen naar de training. Daarnaast kunnen verenigingen hun aanbod promoten door clinics te geven op de basisscholen via het project ‘Vereniging in de school’. De clubs kunnen ook deelnemen aan online webinars van NOC*NSF om de deskundigheid te bevorderen, een gezonde sportomgeving te bieden en financieel gezond te blijven. Tot slot kunnen de clubs ook nog deelnemen aan de World CleanUp Day op zaterdag 19 september om ook de omgeving van de club schoon te maken en te houden.

Het Beweegteam zet zich ook in om het gevarieerde sportaanbod extra te promoten, zodat nog meer Woerdenaren een leuke sport- en beweegactiviteit weten te vinden. Hiervoor kunnen mensen zelf kijken op www.beweegwijzerwoerden.nl of een gratis en vrijblijvend Beweegadvies krijgen in de Plint op maandag 21 september en woensdag 23 september van 9.30 uur tot 11.30 uur. Aanmelden voor het Beweegadvies kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met behulp van een buurtsportcoach van het Beweegteam kan iedereen passend sport- en beweegaanbod vinden! Voor mensen met een beperking die graag willen sporten, maar nog niet goed weten wat ze willen of kunnen doen, verzorgt Team Sportservice individueel beweegadvies bij de woonvoorzieningen.
Gezonde voeding en een gezonde sportomgeving   
Naast het promoten van het beweegaanbod, wordt ook aandacht besteed aan gezonde voeding. Daarvoor stelt het Beweegteam in samenwerking met Albert Heijn Woerden voor 10 verenigingen gratis fruitmanden beschikbaar, wat zij kunnen uitdelen aan hun leden en bezoekers. Wilt u ook een fruitmand voor uw vereniging, neem dan contact op met Daan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wordt via de (sociale) media extra aandacht gevestigd op de rookvrije sportverenigingen in Woerden.  

Activiteiten voor jong en oud!  
In het basisonderwijs kunnen kinderen in de klas meedoen met korte beweegfilmpjes die het Beweegteam heeft gemaakt. Deze actieve onderbreking van de lessen komt de leerprestaties en de concentratie van kinderen ten goede.

Speciaal voor de bewoners van ’t Oude Landt organiseert stichting Samen voor Woerden, in samenwerking met het Beweegteam, de eerste Woerdense Rollatorloop op zaterdagochtend 19 september van 10 tot 12 uur.

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, zie ook www.beweegteamwoerden.nl
Voor meer informatie over de Nationale Sportweek, zie ook https://nationalesportweek.nl/

Pin It